Kinijoje valdininkams uždrausta išvykti iš šalies, kol vyksta tyrimas dėl vergijos

Vienas šiaurės Kinijos regionas uždraudė savo pareigūnams išvykti iš šalies, kadangi vis labiau akivaizdus tampa pareigūnų bei policijos vaidmuo besiplečiančiame vergiško darbo skandale, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Šansi provincijos Linfeno miesto vadovybė uždraudė visiems pareigūnams iki metų pabaigos išvykti į užsienį, kadangi vietiniuose skyriuose atliekami tyrimai dėl pareigų nevykdymo, kuris tapo skandalo, šokiravusio visą šalį, prielaida, pranešė naujienų agentūra „China News Service”.

Pareigūnai iš Linfeno gali išvykti tik gavę rašytinį leidimą, praneša žiniasklaida.

Toks draudimas buvo paskelbtas suėmus dar šešis Linfeno miesto Hongtongo apygardos pareigūnus, kurie žiūrėjo pro pirštus į regiono plytinėse ir mažose kasyklose naudojamą vergų darbą.

Pasak žiniasklaidos, pastaruoju metu teko suimti kai kuriuos komercijos, darbo ir policijos pareigūnus.

Beveik 600 žmonių, tarp jų ir dešimtys nepilnamečių, per praėjusias kelias savaites buvo išlaisvinti iš vergijos Šansi ir kaimyninės Henanio provincijų plytinėse.

Policija šiuo metu yra sulaikiusi 35 asmenis, susijusius su prievartiniu darbu ir ieško dar 20-ies, pranešė naujienų agentūra „Xinhua”.

Birželio 5 dieną internete buvo paskelbta susirūpinusių tėvų peticija, kurioje sakoma, kad Šansi plytinėse ir kasyklose kamuojasi apie tūkstantis vaikų. Tai labai veiksmingai atkreipė visuomenės dėmesį į skandalą.

Tėvai teigė, kad šį kreipimąsi teko išplatinti policijai atsisakius patikrinti minėtas plytines ir kasyklas.

Tačiau po to net 45 tūkst. policininkų per dvi savaites surengė reidus į daugiau kaip 8000 plytinių ir nedidelių anglies kasyklų, esančių Šansi bei Henanio provincijose, ir padėjo nutraukti ten vykstantį vergišką darbą, pranešė vyriausybė.

Tačiau dar maždaug 400 dingusių vaikų tėvai praėjusią savaitę internete paskelbė naują kreipimąsi, kuriame tvirtina, kad jų vaikai dar neatsirado, ir baiminasi, kad plytinių savininkai galėjo juos kur nors paslėpti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.