Libano armijai atakavus islamistų slėptuvę, žuvo 11 žmonių

Libano armijai sekmadienį atakavus islamistų kovotojų slėptuvę šalies šiaurėje esančiame Tripolio mieste, žuvo 11 žmonių – septyni islamistai, vienas karys ir trys to namo gyventojai, pranešė saugumo šaltiniai.
10 valandų trukusios daugiabučio namo apsiausties metu žuvo vienas karys, o dar 14 buvo sužeisti. Be to, kovotojai nužudė tris gyventojus – policininką, jo jauną dukterį ir giminaitį.

Šis reidas, kuris prasidėjo prieš pat vidurnaktį, yra susijęs su 36 dienas trunkančiomis armijos ir „Fatah al Islam” kovomis į šiaurę nuo miesto esančioje palestiniečių pabėgėlių stovykloje.

Smurtas Tripolyje – antrajame pagal dydį Libano mieste – prasidėjo tada, kai kovotojai, turbūt susiję su „Fatah al Islam”, ėmė šaudyti į kareivius, bandančius įsiveržti į jų butą Abu Samros rajone.

Tada armija blokavo kvartalą ir iškvietė pastiprinimą, įskaitant šarvuotą transporterį. Kol kas neaišku, ar bent vienas tame pastate buvęs kovotojas liko gyvas.

Minėtas policininkas, jo dukra ir giminaitis buvo nužudyti, kai pareigūnas bandė pasipriešinti kovotojams, sakė šaltiniai.

Mažiausiai 176 žmonės žuvo per mūšius už Nahr Baredo stovyklą, kurie buvo kruviniausios vidaus kovos Libane nuo 1975-1990 metų pilietinio karo.

Liudininkai sakė, kad Libano armija sekmadienį smarkiai apšaudė stovyklą. Iš jos, krintant artilerijos sviediniams, kilo dūmai, be to, girdėjosi šaudymas iš automatų ir granatų sprogimai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.