Izraelis sulaikė įtakingą „Hamas” kovotoją Vakarų Krante

Izraelio kariškiai šeštadienį apyaušriu per reidą Vakarų Krante sulaikė vieną įtakingiausių „Hamas” karinio sparno narių, savo tinklalapyje pranešė šis islamistų judėjimas.
„Okupacinės pajėgos 42 metų Sheikhą Salahą al-Aruri (Šeichą Salahą Arurį), vieną iš „Ezzedine al-Qassamo (Ezedino Kasamo) brigadų” steigėjų Vakarų Krante, sulaikė per reidą į jo namus Aruros kaime, į šiaurę nuo Ramalos”, – nurodė „Hamas”.

Kelios kariškių transporto priemonės 2 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku įvažiavo į kaimą ir apsupo Sh.S.al-Aruri namą. Į namą įsiveržę kariai sulaikė „Ezzedine al-Qassamo brigadų” lyderį.

„Okupacinės pajėgos vos prieš tris mėnesius paleido Sh.S.al-Aruri po 15 metų trukusio sulaikymo”, – rašoma „Hamas” karinio sparno išplatintame pranešime.

Izraelio armija patvirtino informaciją apie areštą, tačiau išsamesnės informacijos nesuteikė.

„Praėjusią naktį Aruros kaime buvo sulaikytas „Hamas” agentas”, – sakė armijos atstovė spaudai.

Pasak „Hamas”, 1991 metais kovotojų vadas Sh.S.al-Aruri buvo sulaikytas dėl įtarimų planavus virtinę išpuolių prieš taikinius Izraelyje.

Iš pradžių jis buvo penkeriems metams internuotas, tačiau jo administracinis sulaikymas net 12 kartų buvo pratęstas. Sh.S.al-Aruri buvo paleistas tik šiais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.