LNK „Gyvi be oro”: lietuviams nereikalingas deguonis

Praėjusio šeštadienio vakarą Druskininkų vandens parke įvyko plačiai išreklamuotas LNK projektas „Gyvi be oro”.

Jo metu „DiArchy” magai Arvydas ir Diana Gaičiūnai įrodė, jog gali apsieiti ir be deguonies. Ir tuo pačiu pagerino net tris pasaulio rekordus: ilgiausiai nekvėpavusio vyro, ilgiausiai nekvėpavusios moters ir ilgiausiai nekvėpavusios poros.

Iki pat eksperimento pradžios buvo neaišku, ar Diana galės dalyvauti projekte – iki starto likus savaitei gydytojai diagnozavo jai prasidedantį bronchitą. Vis dėlto viskas įvyko taip kaip buvo planuota.

Grandinėmis, kurių tvirtumą išbandė krepšinio stabas Darjušas Lavrinovičius, prie metalinės platformos prirakinti magai buvo panardinti į baseino dugną. D. Gaičiūnaitė nekvėpuodama vandenyje išbuvo 11 min ir 7 sekundes. Iki šiol pasaulyje moters rekordu laikomas Natalijos Molčanovos pasiekimas, kuri nekvėpuodama išbuvo 8 min ir 30 sekundžių. A. Gaičiūnas nekvėpavo 15 min ir 58 sekundes. Jis sumušė Roberto Fosterio rekordą, kuris prieš pusšimtį metų nekvėpavęs išbuvo 13 min ir 43 sekundes.

Išsekę magai iškeliavo į Druskininkų ligoninę. Po rekordų parado praėjus pusvalandžiui Druskininkų vandens parke viskas tekėjo sena vaga: 3 raumeningi jaunuoliai mirkdami džiakuzi dalinosi įspūdžiais, pagardintais keiksmažodžiais: „Aš tai irgi taip galėjau. Galiu ir 16 minučių išbūt šitoj džiakuzi!”

Renginio metu žiūrovus linksmino Stano, grupė „inCulto”, kurios lyderis Jurgis Didžiulis grojo į baseiną panardinta gitara, bei į vandenį sinchroniškai nėrę „Biplan” vaikinai. LNK transliuotą eksperimentą „Gyvi be oro” filmavo AP – viena didžiausių naujienų agentūrų pasaulyje. Jos klientai – net 800 žinių tarnybų visame pasaulyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.