Europos Komisijos ekspertai vertins Vilniaus pasirengimą tapti kultūros sostine

Į Lietuvą antradienį atvykstantys Europos Komisijos (EK) ekspertai vertins Vilniaus pasirengimą 2009 metais tapti Europos kultūros sostine.
Sostinėje viešėsiantys ekspertai Georgas Dalivas ir Bertas van Meggelenas susitiks su „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009” programos rengėjais, vertins sudarytą programos projektą ir vykstančius pasiruošimo darbus.

G.Dalivas vadovavo programai „Helsinkis – Europos kultūros sostinė 2000”, o B.van Meggelenas buvo vienas iš programos „Roterdamas – Europos kultūros sostinė 2001” vadovų.

Abu ekspertai dalyvavo EK sudarytoje komisijoje, kuri įvertino Lietuvos paraišką ir rekomendavo Europos Parlamentui bei Europos Tarybai suteikti šį statusą Vilniui.

Su „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009” programos projektu jau susipažino ir savas korekcijas pateikė trisdešimties ekspertų grupė. Artimiausiu metu programos projekto nauja redakcija bus teikiama Nacionalinei komisijai.

Europos kultūros sostinės titulas kiekvienais metais suteikiamas vienam ar keliems miestams. Titulas skiriamas atsižvelgiant į specialios kultūrinės programos, numatytos konkretiems metams, išskirtinumą. Per dvidešimt programos gyvavimo metų prestižinį Kultūros sostinės statusą buvo gavę daugiau nei 30 Europos miestų.

Vilnius Europos kultūros sostine taps 2009 metais. Šiuo titulu Lietuvos sostinė dalinsis su Austrijos miestu Lincu.

Europos kultūros sostine tapsiantis Vilnius žada pristatyti plačią kultūrinę programą, kurioje savo sumanymus realizuos menininkai, jaunimas, visuomeninės organizacijos, bendruomenės. Programos viziją atspindi pagrindinė jos koncepcija „Culture live”, pabrėžianti, jog kultūra yra integrali kasdieninio gyvenimo dalis, o jos kūrime dalyvauja kiekvienas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.