Lietuvoje santechnikai turės savo šventę

Šiemet mūsų šalyje pirmą kartą buvo surengta santechnikų profesijos šventė „Santechnikų diena”, suvienijusi visus šios srities atstovus. Ateityje tradicija tapsiančio renginio metu vykusiame čempionate išrinktas ir geriausias mūsų šalies santechnikas.

Pasak renginį organizavusios bendrovės „Jika”, prekiaujančios santechnine įranga, atstovo Nerijaus Bakšio, idėja surengti tokią šventę kilo siekiant pagerbti tikrai svarbios ir reikalingos profesijos atstovus. „Iki šiol santechnikai savo profesinę šventę paminėdavo gana chaotiškai – atskirų įmonių iniciatyva, skirtingu metų laiku, organizuojantis į pavienes mažas grupeles. Siekdami įvesti naują tradiciją bei norėdami pagerbti visus dar likusius Lietuvoje santechnikus, nusprendėme pradėti rengti didelį kasmetinį renginį, kuris suvienytų visus šalies santechnikos meistrus bei taptų tradicine jų švente, – sako Nerijus Bakšys. – Plėtodami šią idėją, ketiname glaudžiai bendradarbiauti su Lietuvos santechnikų asociacija”. Šios asociacijos duomenimis, šalyje iš viso priskaičiuojama apie 500 santechnikos įmonių.

Profesinio renginio koncepcijoje numatytas ir vienas neatsiejamas jo elementas – santechnikų čempionatas, kurio metu iš visos šalies meistrų renkamas geriausias specialistas. Šiemet pirmą kartą surengtose santechnikų varžybose tiksliausiai bei greičiausiai pateiktą užduotį – sumontuoti klozetą – įvykdęs santechnikos meistras Kęstutis Janušis iš Vilniaus buvo tituluotas geriausiu 2007 metų Lietuvos santechniku. Jam buvo įteiktas Lietuvos santechnikų asociacijos „Santechnikos meistro” diplomas ir garbės ženklelis, mokomoji-pramoginė kelionė į Čekiją bei speciali pereinamoji taurė. Pasak šventės organizatoriaus Nerijaus Bakšio, ši taurė kitąmet atiteks kitam geriausio santechniko vardą pateisinsiančiam šios profesijos atstovui.

„Tikimės, kad šis čempionatas taip pat taps nuolatiniu ir prestižiniu šios profesijos žmonių renginiu, – sako Nerijus Bakšys. – Nors pastaruoju metu santechnikos specialistų itin trūksta, viliamės, kad suburdami bei pagerbdami juos, padėsime vienyti šios srities atstovus bei plėsti jų ratą”. Į šiais metais debiutavusią šventę susirinko net 200 santechnikos atstovų iš visų Lietuvos miestų, kuriems be čempionato buvo pasiūlyta susirungti ir kitose pramoginėse rungtyse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.