Penktadienį atgims Vilniaus miesto įkūrimo legenda!

Šiandien, birželio 22 d., renginio „Tebūnie naktis” metu Vilniaus Dailės Akademijos (VDA) Fluxus tiltą užlies iki šiol Lietuvoje nenaudotų įspūdingų gabaritų erdvinė lazerio projekcija, o sostinės gyventojai ir svečiai turės galimybę prisiminti ir „susapnuoti” Vilniaus miesto legendą.
Nuo 22.30 val. prie VDA Fluxus tilto, panaudojant galingą lazerį ir vandenį, kuriant erdvinę projekciją ir ore tvyrant sapno nuotaikai, galėsime visi „sapnuoti” Vilniaus sapną ir pasinerti į didžiojo kunigakščio Gedimino viziją bei tapti Vilniaus miesto įkūrimo legendos dalimi. Taip pat tapsime lazerinių technologijų ir meno sintezės liudininkais.

„Vyriausias kunigaikšti, geležinis vilkas yra miestas, kurį tu turi pastatyti ant šio kalno, miestas bus tvirtas kaip geležis. Priešai jį puldinės daug kartų, norėdami sugriauti ir suardyti, tačiau neįveiks jo. O tas stiprus vilko balsas reiškia, kad garsas apie galingą ir turtingą miestą pasklis plačiai po visą pasaulį”, – taip aiškino žynys Lizdeika kunigaikščio sapną, kuriame šis regėjo staugiantį Geležinį vilką.

Šis sapno aiškinimas įgauna simbolinę reikšmę Vilniaus miestui tapus 2009 Europos kultūros sostine. Vilniaus miesto įkūrimo legendos atgaivinimas ir realizavimas šį penktadeinį sostinėje vyksiančios Europos kultūros nakties metu yra įžanga į 2009-uosius metus ir į tolesnį idėjos plėtojimą. Bus siekiama kunigaikščio Gedimino sapną paversti simboliniu akcentu „Vilnius – Europos kultūros sostinė’2009” renginiuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.