Krepšinio aistruoliams išsiderėta didesnė bilietų kvota

Europos vyrų krepšinio čempionato rengėja Ispanija ketina padidinti Lietuvai bilietų kvotą iki 400, bet juos įsigyti bus galima perkant kompleksinį kelionės paketą (bilietai į varžybas, nakvynė, maitinimas ir kt.). Ši žinia Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) vakar pasiekė neoficialiais kanalais.
„Kol kas laukiame raštiško pranešimo, bet ši naujiena turėtų būti ne mažiau džiugi krepšinio aistruoliams”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Kaip jau skelbta, ispanai Lietuvai buvo skyrę juokingą 50 bilietų kvotą. Po šios pribloškiančios žinios, oficiali Lietuvos krepšinio aistruolių vežėja kelionių agentūra „Saitas” ir LKF kelias savaites derėjosi su čempionato organizatoriais dėl bilietų kvotos padidinimo.
„Kasdien gaudavome dešimtis rimtų paklausimų, bet klientams negalėjome nieko žadėti, o tik apsišarvoti kantrybe”, – sakė „Saito” rinkodaros direktorius Rimvydas Rukaitis.
Ispanų akibrokštas „Saitui” galėjo atnešti didelių nuostolių, nes kelionių agentūra iš anksto užsakė kelis lėktuvus aistruoliams skraidinti.
Nedidelį kiekį bilietų ispanai iš pradžių platino internetu. Jie buvo iššluoti per pusvalandį. R.Rukaitis neabejoja, kad bilietais pirmiausia suskubo apsirūpinti perpardavinėtojai.
Iš likusių didžiosios dalies bilietų Europos čempionato organizatoriai sudarė pasiūlymų paketus aistruoliams. Oficiali čempionato kelionių agentūra jų kainą sudarė priklausomai nuo viešbučių lygio.
LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas pridūrė, kad parduodami paketus, ispanai siekia gauti daugiau pajamų.
„Jie nori padengti čempionato organizavimo kaštus ir tokios praktikos greičiausiai laikysis Lietuva, kuri rengs 2011 metų Europos pirmenybes”, – kalbėjo M.Balčiūnas.
Pasak jo, Švedija bilietais prekiavo be apribojimų ir tos šalies krepšinio federacija iki šiol moka skolas, kurios liko po čempionato.
M.Balčiūnas pridūrė, kad Lietuvos piliečius į Europos krepšinio čempionatą skraidins oficiali Lietuvos krepšinio federacijos kelionių agentūra „Saitas”.
„Bet kokie kitų agentūrų priekaištai neturi pagrindo, nes „Saitas” yra Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjas, – sakė M.Balčiūnas. – Ir kitų Europos šalių krepšinio federacijos, įskaitant ispanus, yra pasirinkusios po vieną kelionių agentūrą, per kurią platina pasiūlymų paketus aistruoliams”.
Bilietas į vienos dienos „C” grupės (kur žais ir Lietuvos rinktinė) rungtynes kainuoja 40-60 eurų. Daugkartinis leidimas į visas grupės rungtynes – 90-144 eurus.
Vienos dienos bilietai į finalinio etapo (ketvirtfinalis, pusfinalis, finalas) varžybas kainuoja 50-105 eurai, o daugkartiniai leidimai į visus mačus (12 rungtynių per 4 dienas) – 187-304 eurų.
Europos čempionatas Ispanijoje vyks rugsėjo 3-16 dienomis. Prekybą kelionės paketais „Saitas” planuoja pradėti ne anksčiau kaip liepos viduryje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.