„Ekranas” atsisveikino su S.Širmeliu

Lietuvos futbolo A lygos 15-ojo turo varžybos pasižymėjo įvykių gausa. Čempionate pirmavęs „Kaunas” patyrė dar vieną pralaimėjimą ir nukrito į trečiąją vietą, „Vėtra” po pergalės prieš tą patį „Kauną” palaužė ir vicečempioną Panevėžio „Ekraną”, o šis po po pralaimėjimo nusprendė nutraukti kontraktą su vyriausiuoju treneriu Sauliumi Širmeliu.

„Kaunas” praėjusią savaitę per Baltijos lygos ketvirtfinalio mačą išvykoje sutriuškino Vilniaus „Žalgirį” net 9:1, tačiau trečiadienio vakarą sostinėje turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 1:0. Vienintelį įvartį meistrišku aukštu smūgiu nuo kairiojo baudos aikštelės kampo pelnė Igoris Morinas. Po 8 min. į Vilniaus klubo vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, tačiau rezultatyviausias A lygos žaidėjas Ričardas Beniušis (14 įvarčių) nepataikė į vartus.

Sekmadienį Kaune čempionus palaužusi „Vėtra” pratęsė pergalingą žygį. Vilniečiai savo aikštėje 1:0 palaužė „Ekraną”. Vienintelį mačo įvartį po kampinio pelnė Mindaugas Panka. „Vėtra” rungtynes pradėjo labai aktyviai, per antrą kėlinį „Ekranas” mėgino pulti didesnėmis pajėgomis, bet atakoms trūko aštrumo. Tuo metu „Vėtra” rengė labai pavojingas greitas atakas ir galėjo padidinti savo pranašumą.

Mačas su „Ekranu” sostinės ekipai buvo paskutinė repeticija prieš sekmadienį vyksiančias pirmąsias šio sezono Intertoto taurės rungtynes su Velso „Llaneli” ekipa. Trečiadienio mačą Vilniuje stebėjo velsiečių vyriausiasis treneris Peteris Nicholasas.

Pralaimėjimas Vilniuje tapo lemtingu „Ekrano” vyriausiajam treneriui S.Širmeliui. Vakar Panevėžio klubas paskelbė, kad sutartis su treneriu nutraukta abipusiu susitarimu. Apie galimą S.Širmelio pasitraukimą iš pareigų buvo kalbama jau senokai, nes „Ekranas” rungtyniavo blankiai ir įstrigo turnyro lentelės viduryje. Laikinai „Ekrano” komandą treniruos S.Širmelio asistentas Albertas Klimavičius. Naujasis Panevėžio ekipos vyriausiasis treneris turėtų paaiškėti prieš sekmadienį vyksiančias rungtynes su „Kaunu”.

Į A lygos lyderių poziciją sugrįžo „Vilnius”. Sostinės ekipa per praeito turo varžybas ilgam neteko traumas patyrusių puolėjų Aivaro Laurišo ir brazilo Silvos Mullerio, tačiau trečiadienį gana lengvai 2:0 išvykoje nugalėjo „Šilutę”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.