Nušauto užpuoliko brolis šiurpina kaimą

Čigonų smurtui pasipriešinęs Vilniaus rajono gyventojas Marijanas Sobolevskis jau porą naktų nenakvoja namie, nes bijo, kad bus pasikėsinta į jo ir artimųjų gyvybę.

„Jau geriau būtų mane vieną gabalais sukapoję, ir viskas, – LŽ sakė su artimaisiais besislapstantis vyriškis. – Dabar artimiesiems tenka kentėti.”

Pakonyse gyvenantis Marijanas Sobolevskis čigonų nemalonę užsitraukė prieš savaitę. Tąsyk, perkant maistą, prie jo priėję čigonai liepė pavaišinti juos alumi. Marijanas atsisakė. Už tai jam buvo skirta 50 litų „bauda”. Visą savaitę vakarais atvažiuodavę į M.Sobolevskio sodybą čigonai grasino ir reikalavo vis didesnės sumos.

Antradienio vakare namie buvo ne tik Marijanas bei kartu gyvenanti jo sesuo su draugu, bet ir į svečius atėjęs pusbrolis bei vilnietis 53 metų Zigmas Žukauskas, šalia turintis sodo sklypą. Pastarasis buvo atsinešęs medžioklinį šautuvą „Iž”.

Du čigonai atvažiavo automobiliu. Vienas turėjo kažką panašaus į kardą, kitas – paaštrintą dildę.

Per grumtynes buvo nesunkiai sužeisti Marijanas, jo pažįstamas ir perpjauta pusbroliui koja. Tuomet vilnietis ėmė šaudyti. Sužeistas 35 metų Leonidas Arlavičius po kelių valandų mirė ligoninėje. Antras užpuolikas paspruko laukais.

Užpuolimą tiriančius pareigūnus pasiekė kalbos, kad patys čigonai žadą bėglį surasti ir pristatyti į policiją. Tačiau vakar jis dar buvo nerastas.

Marijanas vakar buvo nuvažiavęs pasižiūrėti, ar dar sveika jo sodyba. Namą rado nepaliestą. Bet ilgiau ten būti šeimininkas pabijojo, kad jo nepamatytų čigonai. Jis labai bijo ir dėl savo artimųjų bei draugų.

Pasak M.Sobolevskio, kaimynai jam pasakoję, kad žuvusiojo L.Arlavičiaus brolis grasina susprogdinimu, žada Marijaną ir jo artimuosius paversti šaltiena. Kaimynai irgi labai įbauginti.

Iš Vilniaus atsikrausčiusių čigonų teroras tose apylinkėse trunka jau antrus metus. Pragyvenimui, pasak vietos gyventojų, jie „užsidirba” plėšdami ir mušdami kaimiečius. Vakarais žmonės bijo net išeit į savo kiemą. Žmonės iki antradienio incidento bijojo skųstis policijai.

Dabar padėtis ėmė keistis. Kaip LŽ sakė Vilniaus rajono policijos viršininkas Mečislavas Poplavskis, po incidento Pakonyse pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Visi jie susiję su čigonų teroru Vilniaus rajone: vienas tyrimas pradėtas dėl incidento M.Sobolevskio namuose, kitus du pareiškimus atnešė įsidrąsinę vietos gyventojai. Tiesa, ne pakoniškiai, kurie dabar dar smarkiau įbauginti. Vieną atnešė už ketverto kilometrų nuo Pakonių gyvenantis vyriškis. Pareiškime kalbama apie anksčiau įvykdytą plėšimą: kaimietis teigia, kad čigonai atėmę 2500 litų. Kitas pareiškimas – irgi panašus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.