Pasvajoję apie rentas parlamentarai nėrė į krūmus

Politikai išsigando savo užmojų įteisinti rentas darbą Seime baigusiems tautos išrinktiesiems – tai numatantis įstatymo projektas ketvirtadienį buvo išbrauktas iš Seimo posėdžio darbotvarkės.
Įstatymo projekto vienas autorių Algimantas Salamakinas abejoja, kad šis dokumentas dar kada nors bus svarstomas.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, visuomenės pasipiktinimą sukėlusi iniciatyva Seime ėmė strigti, kai anksčiau įstatymo projektą rėmę parlamentarai ėmė skubiai atsiiminėti savo parašus.

Pirmoji tai padarė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnė Irena Degutienė. Dėl rentų poziciją pakeitė ir Naujosios sąjungos frakcijos vadovas Artūras Paulauskas. Ketvirtadienį susvyravo ir Liberalų sąjūdžio frakcija, vadovaujama Petro Auštrevičiaus.

A.Salamakinas aiškino, kad rentos buvusioms Seimo nariams galėjo būti įteisintos tik tokiu atveju, jei būtų buvęs bendras visų frakcijų sutarimas.

„Jie patys prašė, o dabar neria į krūmus. Dar kartą įsitikinau, kad su tokiais vyrais ir moterimis netgi grybauti negali eiti. Kilus triukšmui tie, kurie garsiausiai šaukė remsiantys šį siūlymą, dabar pirmieji neša muilą. Tokius politikus galima vadinti prostitutėmis arba išdavikais”, – piktinosi A.Salamakinas.

Pagal projektą, jeigu buvęs Seimo narys negauna draudžiamųjų pajamų, valstybė jam skiria rentą, nepaisant to, kokio amžiaus jis yra sulaukęs.

Pusę kadencijos išdirbusiam Seimo nariui priklausytų 20 proc, vieną kadenciją – 40 proc, dvi kadencijas – 60 proc, tris ir daugiau kadencijų – 75 proc. parlamentaro pareiginės algos kas mėnesį.

Seimo narių alga neatskaičius mokesčių siekia 4,2 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.