„Tapyba“ su muzika

Šiandien 18 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 3) – Sigito Staniūno (Vilnius) tapybos, videoinstaliacijų ir meno objektų parodos atidarymas. Per vernisažą bus pristatytos garso kompozicijos ir surengtas performansas.

Joninių nakties išvakarėse Klaipėdos dailės parodų rūmai paskęs lengvai siurrealistiniame tapybos pasaulyje. Ekspresyvūs, ryškiai raudoni, simboliški, magiškai įtraukiantys paveikslai kvies žiūrovūs į žmogaus būties apmąstymus bei grožio ir dvasingumo ieškojimus mene.

Parodos autorius Sigitas Staniūnas – pasaulio menininkas, tarpdisciplininio meno atstovas, kūryboje derinantis tapybos, instaliacijos ir performansų žanrus, kuriantis ir rengiantis parodas Lietuvoje, Europoje, JAV ir net egzotiškuose kraštuose – Indonezijoje, Brazilijoje.

Gegužės 18 d. – birželio 12 dienomis Vilniaus rotušėje pristatytas vaizdą ir garsą jungiantis meno įvykis „Tapyba”, pakeitęs pavidalą, atkeliavo į pajūrį. Projekte „Tapyba” aplink S.Staniūno drobes bendram kūriniui sostinėje būrėsi ir muzikantai, siekdami reaguoti į keistą ir šiek tiek nejaukią rotušės aplinką, pripildyti ją garsų. Projektas gimė iš ilgamečių ir vienakrypčių S.Staniūno meninių ieškojimų. Apie daugiasluoksnės tapybos specifiką ir transcendeciją S.Staniūnas sakė: „Man tai yra savotiškas grožio ir tikrumo ritualas, taip aš einu į šitą parodą, aš tuo gyvenu”. Pasak autoriaus, ekspozicinės erdvės pasirenkamos neatsitiktinai. Siekiant pristatyti kūrybą istorinę praeitį menančiose vietose, pagrįsta ir akivaizdi Vilniaus rotušės auros specifika. Bet ne mažiau svarbūs uostamiesčio Dailės parodų rūmų architektūrinis paveldas ir Baltijos jūros atmosfera.

Prieš porą metų S.Staniūnas eksponavo tapybos darbus Klaipėdoje. Menininkas liko sužavėtas žiūrovų požiūrio, užsimezgusių ypatingų ryšių ir šilumos, todėl nusprendė vėl čia sugrįžti. Birželio 22 – liepos 24 dienomis Klaipėdos dailės parodų rūmuose veiksiančioje parodoje menininkas greta savo tapybos eksponuos videoinstaliacijas, parodų dokumentinę medžiagą, įvairius objektus, kurie turėtų atsirasti rūmų kiemelyje ir fasadinėje rūmų pusėje. Muzikinė projekto dalis, kaip ir Vilniaus rotušėje, žada būti gausi improvizacijų. Autorius kviečia pasivaikščioti po erdvinį meno labirintą ir laukti staigmenų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.