Lietuvoje koncertuos fleitos legenda iš Didžiosios Britanijos

Birželio 22-25 d. Lietuvoje lankysis vienas garsiausių pasaulyje fleitos virtuozų, Londono karališkosios muzikos akademijos profesorius Wiliam Bennett. Kartu su dviem gabiausiais savo mokiniais Giedriumi Gelgotu (Lietuva) ir Denis Bouriakov (Suomija) muzikas klausytojams pristatys vasariškai gaivią programą, o Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) ves meistriškumo kursus.
Meistriškumo kursai vyks LMTA Kongresų rūmų salėje, birželio 22-23 d., nuo 11 val. O visi trys fleitos virtuozai kartu koncertuos birželio 24 d. 16 val. Kauno Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje ir birželio 25 d. 20 val. – Nidos bažnyčioje. Kaune vargonuos Dalia Jautaitė, Nidoje – Balys Vaitkus.

Anksčiau Londono simfoniniame orkestre griežęs pirmąja fleita, dabar W. Bennett kaip solistas nuolat koncertuoja su Anglijos kameriniu orkestru. 1995-ųjų sausį Jos Didenybė Anglijos karalienė jį apdovanojo aukščiausiu Britų Imperijos ordinu už ypatingus nuopelnus muzikai. Fleitininkas yra išleidęs įrašų su Jimi Hendrix ir Wynton Marsalis. Kaip solistas jis įrašė per 90 kompaktinių plokštelių.

„Labai džiaugiuosi galėdamas koncertuoti Lietuvoje, šalyje, iš kurios kilęs vienas gabiausių mano buvusių studentų Giedrius Gelgotas” – sakė profesorius W. Bennett. Pasak maestro, Lietuvos klausytojai išgirs jo paties parengtas didžiųjų klasikų J. S. Bacho ir W. A. Mocarto aranžuotes fleitai. Kompozitorių F. Martin ir P. Bonneao kūriniai Lietuvoje skambės pirmą kartą.

„Man nepaprastai pasisekė, kad turėjau galimybę mokytis pas geriausią šių dienų fleitos specialistą, o su profesoriumi groti šią nuostabią programą gimtinėje – didžiausia garbė” – sakė G. Gelgotas, šiuo metu studijuojantis doktorantūrą Vienos (Austrija) meno ir muzikos universitete.

Kartu su W. Bennett ir G. Gelgotu koncertuosiantis Denis Bouriakov pirmąja fleita groja Tamperės (Suomija) filharmonijos orkestre. Šis daugelio prestižų tarptautinių konkursų laureatas neseniai Čikagoje (JAV) pasibaigusiame Barnett fondo Fleitų konkurse pelnė pirmąją vietą ir du specialiuosius prizus.

Profesoriaus Wiliam Bennett koncertinis turas Lietuvoje suorganizuotas bendromis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vargonų vasaros festivalio ir Kauno religinės muzikos centro pastangomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.