Atleistas įmonės vadovas įžvelgė klastą

Išsidaliję postus miesto administracijoje Kauno valdantieji ėmėsi šiltų vietų savivaldybės įmonėse.

Kauno miesto savivaldybės įmonės „Autrolis” valdyba iš pareigų atleido generalinį direktorių Algirdą Krivicką. „Net neabejoju, kad sprendimas politinis. Kodėl jie taip skuba? Įmonės veikloje nebuvo jokių rimtų pažeidimų, biudžetas šiek tiek viršytas tik dėl objektyvių priežasčių. Buvo keliami atlyginimai vairuotojams”, – sakė trejus metus „Autroliui” vadovavęs liberalcentristas.

Per tą laikotarpį įvyko nemažai teigiamų permainų: nupirkti naujų troleibusų, taupant lėšas kontrolierių funkcijos buvo perduotos privačiai saugos bendrovei, o praėjusią savaitę 10-12 proc. darbuotojams pakelti atlyginimai.

„Aš ne politikas ir manau, kad įmonėse politikuoti negalima”, – LŽ sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras. Jis taip pat eina „Autrolio” valdybos pirmininko pareigas. „Mums nesisekė susikalbėti su administracija, ypač įmonės vadovu, kuris dažnai priimdavo nepagrįstus sprendimus. A.Krivickas negebėjo pateikti argumentuoto verslo plano, jis ne kartą sulaukė pastabų, tačiau situacija nesikeitė. Delsti nebebuvo galima, nes įmonė gali patirti nuostolių”, – tvirtino P.Keras.

Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas tvirtino, kad „Autrolio” vadovo atleidimo su juo niekas nederino ir griežtai paneigė galimybę, kad A.Krivickas pareigų neteko, nes priklauso kitai partijai.

Po savivaldos rinkimų į valdžią atėję konservatoriai žadėjo nesilaikyti prieš tai buvusios tradicijos į šiltas kėdes sodinti savo žmones. Tačiau atrodo, kad pažadas nebus ištesėtas.

Nuo vakar „Autroliui” laikinai vadovauja generalinio direktoriaus pavaduotojas Arvydas Augonis.

Tačiau, LŽ duomenimis, vadovo postas jau artimiausiu metu gali atitekti konservatoriui Alvydui Gineitui. Savivaldybės administracijos Ekonomikos skyriaus vedėjas Kaune vertinamas labai prieštaringai. Žiniasklaidai atskleidus įvairius daug abejonių keliančius šio politiko darbus, jam teko pasitraukti iš kovos per pastaruosius savivaldos rinkimus. Konservatorius nuo balandžio pradžios sirgo ir tik neseniai grįžo į darbą. „Nieko negirdėjau, jokių siūlymų negavau ir komentuoti negaliu. Kaip galiu kalbėti apie tai, ko dar nėra ir neaišku ar bus”, – LŽ vakar sakė A.Gineitas.

Neoficialiai kalbama, kad nedarbingumo pažymėjimą keletą mėnesių turėjęs konservatorius į darbą grįžo vildamasis užimti „Autrolio” vadovo kėdę. Pati įmonė gali būti rengiama rimtoms permainoms. Pasak gerai informuotų, tačiau neįvardijamų šaltinių, „Autrolis” greičiausiai bus sujungtas su kita savivaldybės įmone – „Kauno autobusais”. Dalis darbuotojų esą bus atleisti.

Kauno apygardos prokuratūra visai neseniai atnaujino ikiteisminį tyrimą dėl Aleksoto tilto transporto mazgo koncesijos. Jame figūruoja ir A.Gineito pavardė. Tarnybinės etikos sargai yra pripažinę, kad šis valdininkas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nes protegavo privačią bendrovę. A.Gineitas tokį sprendimą buvo apskundęs teismui, tačiau nieko nepešė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.