R.Kovačas atstovaus „Borussia” ekipai

Kroatijos nacionalinės rinktinės gynėjas Robertas Kovačas (Robert Kovac) būdamas laisvuoju agentu paliko Italijos „Serie B” čempionų Turino „Juventus” gretas ir persikėlė į Vokietiją, kur dėvės Bundesligoje 9-ąją vietą užėmusios Dortmundo „Borussia” komandos marškinėlius.

33-ejų metų patyręs futbolininkas buvo pasiruošęs sugrįžti į Kroatiją ir atstovauti Zagrebo „Dinamo” ekipai, tačiau perėjimas neįvyko, kadangi pasirodė pelningesnis pasiūlymas iš Vokietijos „Borussia” klubo.

Vokietijoje gimęs žaidėjas yra rungtyniavęs Bundesligoje Leverkuzeno „Bayer” ir Miuncheno „Bayern” komandose, o Kroatijos nacionalinėje rinktinėje yra sužaidęs 64 mačus.

Su naujuoju klubu kroatas, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo žemesnėje Italijos „Serie B” lygoje „Juventus” ekipoje ir per dvejus metus Turine sužaidė tik 35 mačus, pasirašė dvejų metų sutartį ir gins „Borussia” gretas iki 2009-ųjų metų vasaros.

„Esu patenkintas gavęs šansą išbandyti save Dortmundo komandoje ateinančiame Vokietijos sezone, – teigė vidurio gynėjas. – Sportinis potencialas yra aiškus „Borussia” klubo noras ir būtent todėl esu laimingas, jog žaisiu Bundesligoje”.

Dortmundo komandos sporto direktorius Michaelas Zorcas pridūrė: „Ačiū jam už jo didžiulę patirtį tarptautinėse varžybose, Robertas be jokių abejonių sustiprins mūsų gynybos liniją”.

R.Kovačas „Borussia” komandoje pakeis Vokietijos rinktinės gynėją Christophą Metzelderį (Christoph Metzelder), kuris su klubu nepanoro pratęsti sutarties ir šią vasarą turėtų papildyti Ispanijos čempionų Madrido „Real” gretas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.