Po „Google” skundo „Microsoft” priversta keisti „Vista”

„Microsoft” sutiko modifikuoti savo „Windows Vista” operacinę sistemą, atsakydama į skundą, jog jos paieškos funkcija įstumia „Google” ir kitas potencialias konkurentes į nesąžiningą padėtį konkurencijos prasme, pranešė JAV teisingumo departamentas ir „Microsoft”.

Pagal susitarimą su departamentu ir 17 valstijų generaliniais prokurorais, „Microsoft” įdiegs „Vista” galimybę leisti vartotojams pasirinkti darbastalio paieškos programą asmeniniame kompiuteryje, kuriame suinstaliuota „Windows” sistema.

„Instant Search” funkcija leidžia „Windows” vartotojams įvesti paklausą ir gauti sąrašą rezultatų apie paklausą atitinkančią informaciją, saugomą kompiuterio standžiajame diske.

„Microsoft” taip pat pažadėjo įdiegti nuorodas „Internet Explorer” naršyklės lange ir „Start” navigacijos meniu, kad vartotojams būtų paprasčiau pasiekti darbastalio paieškos paslaugą.

Įmonės tai pat pažadėjo suteikti papildomus techninius duomenis trečiosioms šalims, tokioms kaip „Google”, kad programų kūrėjai galėtų tinkamai optimizuoti darbastalio paieškos programą „Vista” sistemoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.