Neatsargus darbas pridarė didžiulių nuostolių

Nors kooperatyvų ir artelių metas Lietuvoje lyg ir baigėsi, neatsargių namudine veikla užsiimančių žmonių keliamas pavojus tebetyko aukų. Tuo vakar įsitikino laikinosios sostinės gyventojai.

Prieš pat vidurdienį Kauno Eigulių mikrorajone, Islandijos plente esančiame garažų masyve, nugriaudėjęs sprogimas sugriovė keturis garažus. Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovo Aurelijaus Lukausko, per šį įvykį nukentėjęs žmogus išvežtas į Kauno klinikas. Sprogimo banga išvertė šalia esančių garažų boksų sienas, buvo apgadinti trys automobiliai. Kokio dydžio nuostoliai – dar neaišku, tačiau manoma, kad jie bus didžiuliai.

Pirminiais duomenimis, 287-ame garaže jo 31 metų savininkas, vardu Juozas, remontavo automobilio „Toyota Previa” duslintuvą. Atlikdamas suvirinimo darbus jis pažeidė dujinės įrangos vamzdelį, tačiau nepaisė to ir virino toliau. Kaip pasakojo liudininkai, vyriškis savo garaže nuolat dirbdavo suvirinimo darbus – turėjo patentą.

Kai sprogo automobilis, Juozas buvo garažo duobėje. Smūgio banga išrideno „Toyotą” į lauką. Tuo metu garaže buvo ir remontuojamos mašinos savininkas Artūras Juškevičius. Jis savo nuostolius vertina maždaug 8 tūkst. litų. Pasak A.Juškevičiaus, meistras nebuvęs labai patikimas, mėgdavęs išgerti, ne visada ateidavęs sutartu laiku, bet ar vakar buvo neblaivus, neaišku.

Kauno medicinos universiteto klinikų medikai teigia, jog vyras patyrė vidutinio sunkumo sužalojimų, nudegė rankas, veidą ir nugarą. Nukentėjusiojo būklė stebima, jo gyvybei pavojaus nėra.

Ekspertai nustatys, kas garaže sprogo: ar automobilio dujinė įranga, ar garažo duobėje susikaupusios dujos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.