„Grock“ skambėjo su žaibais

Praėjusį savaitgalį uostamiestyje nugriaudėjo ketvirtasis jaunimo muzikos festivalis „Grock”. Nepaisant permainingo oro, trijuose festivalio koncertuose – „Akustiškai”, „Dieną” ir „Vakare” – pakako ir klausytojų, ir atlikėjų.

Du koncertai penktadienį ir šeštadienį vyko Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kiemelyje. Finalinis koncertas šeštadienį visus sukvietė į Teatro aikštę. Koncertuose dalyvavo ir ne kartą publikai grojusios grupės, ir dar niekada negirdėti atlikėjai.

Pirmasis „Grock” vakaras, pasaldintas švelniu lietučiu, liejosi romantiškomis nuotaikomis. Skambėjo „Rezervuota”, „Astronomija”, „Pėdos smėlyje”, „Lost in notes”, kitų atlikėjų kūriniai.

Dieninį šeštadienio koncertą kepino saulė, o grupės varžėsi triukšmingumu.

Vieni dainavo angliškai, kiti – lietuviškai, bet visus vienijo rokas. Daugiausiai klausytojų simpatijų pelnė „Next door”, „Sweetsalt” ir, žinoma, koncerto svečias „Atika”.

Vakare Teatro aikštėje šalia scenos, kurioje koncertavo „Colder”, „Jambazoo”, „Lighthouses”, „Arogantics” ir „Night-light”, šėlti išdrįso tik drąsiausi festivalio klausytojai. Lietus ir vienas kitas žaibas įsijungė į koncertą, taip priversdami dalį publikos grūstis po visais įmanomais stogeliais.

Planuose – užsieniečiai

Anot festivalio rengėjo Lino Švirino, „Grock” reikėtų vadinti net ne muzikiniu festivaliu, bet reiškiniu, kuris suvienija kuriantį jaunimą ir paskatina jį dar labiau domėtis muzika.

– Kuo galite pasidžiaugti, kai koncertai jau pasibaigė?

– Džiaugiuosi viskuo. Manau, kad žmones vienija pozityvių dalykų ieškojimas. Šiuo atžvilgiu, net permainingas oras suteikė tam tikro žavesio, išskirtinumo.

Jei teisingai suskaičiavau, per visus tris koncertus ant scenos pasirodė 108 muzikantai.

– Programoje nebuvo tiek daug paminėta…

– Plakate buvo suminėti punktualieji, kurie užsiregistravo iki nurodytos datos, gegužės pirmosios. O kiti vėlavo. Kai kurie pareiškė norą dalyvauti likus vos dešimčiai dienų iki festivalio pradžios.

– Koks buvo vidutinis dalyvių amžius?

– Apie 15 – 16 metų. Vyresnių nebuvo daug. Daugiausiai maždaug tokio amžiaus.

– Kokių planų turite ateinantiems metams?

– Prieš dvejus metus pajuokavau, kad būtų gerai koncertuoti Teatro aikštėje… Dabar galvojame sulaukti svečių iš svetur. Nors, tiesą sakant, jau šiemet manėme, kad dalyvaus grupė iš Londono.

Turime dar vieną gražų planą. Šią vasarą rugpjūčio mėnesį norime surengti koncertą dviratininkams.

Iš toliausiai – vilniečiai

„Grock” geografija gana plati. Iš toliausiai atvykę svečiai šiemet buvo vaikinų grupė iš sostinės „Sweetsalt”. Šaltas jūros vanduo ir maloni koncerto aplinka vokalistui Rokui, klavišininkui Pijui, bosistui Vainiui ir būgnininkui Jurgiui paliko gerą įspūdį apie uostamiestį.

Jau metus egzistuojanti ir pusmetį dabartine sudėtimi grojanti grupė, anot vokalisto abituriento Roko, dažniau koncertuoja kituose miestuose nei gimtajame Vilniuje.

Į šį festivalį „Sweetsalt” po koncerto Marijampolėje pakvietė jo organizatorius Linas Švirinas.

Vaikinai juokiasi, kad kol kas net patys dar negali tiksliai pasakyti, kuriai muzikos srovei reikėtų priskirti jų kūrybą. Daugiausiai linkstama į soft rock‘ą.

„Sweetsalt” ypatingi tuo, kad tekstus savo dainoms rašo patys, o ne tik perdainuoja kitų, jau gerai visiems žinomų grupių kūrybą. „Visi draugiškai siūlome vieni kitiems idėjas. Kiekviena natelė ir kiekvienas žodis yra nugludintas bendrai”, – sakė Rokas.

Paklausti, kaip patiko kitų grupių muzika, vilniečiai buvo labai taktiški: „Labai susidraugavome su „Lighthouses” grupe. Su visais sutarėme gerai. Beveik visi patiko. O kas nepatiko – tų pavadinimų nepamename. Supranti, juk kiekvieno muzikinis stilius vis kitoks.”

Energingiesiems „Sweetsalt” patiko ir jauki koncerto aplinka, ir oras, ir linksma publika. Kaip būgnininkas Jurgis sakė: „Publika turbūt geriausia iš visų, kokių tik esame turėję”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.