Bluetooth pasikeitimai

Nauja saugesnė ir greitesnė belaidės technologijos versija greitai leis naudotojams persisiųsti nuotraukas iš fotoaparato ir naudoti mobiliuosius telefonus apsipirkinėjant.

Pasaulyje yra milijardas prietaisų su įdiegta Bluetooth® technologija – mobilieji telefonai, ausinės, fotoaparatai, klaviatūros, spausdintuvai. Kas savaitę parduodama dar 13 milijonų prietaisų.

Bet tai tik smulkus augimas, palyginus su tuo, ko specialistai tikisi vėliau šiemet prietaisuose pasirodžius naujai trumpo atstumo bevielės technologijos versijai.

Ir štai kodėl: bluetooth įrenginių sujungimas yra sudėtingas procesas, kuriam atlikti reikia net 15-os veiksmų.

Tai turėtų nutikti šį rudenį, kai, pirmąsyk po trejų metų, bus pradėta tiekti atnaujinta, Bluetooth 2.1, versija.

Įrenginiams sujungti pakaks trijų paspaudimų. Dėl šifruoto duomenų perdavimo nebereikės slaptažodžių. Dėl mažesnio baterijos energijos vartojimo, Bluetooth 2.1 įrenginiai galės veikti iki penkių kartų ilgiau, nei jų pirmtakai.

Visa tai reiškia, kad Bluetooth naudojimas išsiplės toli už mobiliųjų telefonų kiborginio stiliaus ausinių ribų.

Naudotojai galės paprastai siųsti nuotraukas iš fotoaparato į spausdintuvą ar elektroninius nuotraukų rėmelius. Belaidės klaviatūros, pelės ir videožaidimų valdikliai irgi patirs atsinaujinimą. Bluetooth 2.1 bus integruotas į NFC (near-field communication — artimo lauko komunikaciją) — trumpo veikimo nuotolio belaidę sąveiką, mobiliųjų mokėjimų standartą, tad klientai turės daugiau galimybių susimokėti savo mobiliaisiais telefonais.

Kompanijos Jabra, Motorola ir Plantronics kuria Bluetooth 2.1 įrenginius, kurie turėtų pasirodyti švenčių sezonui*. Bluetooth SIG (Special Interest Group – ypatingo dėmesio grupė) – konsorciumas, remiamas Intel, Microsoft ir Nokia – pranašauja, kad Bluetooth įrenginių skaičius turėtų padvigubėti iki 2010-ųjų ir sudaryti 2 milijardus.

Vien Bluetooth ausinių pardavimai, dabar sudarantys 8 milijardus dolerių, turėtų išaugti iki 14-os milijardų per artimiausius trejus metus – tam padės įvedamos taisyklės dėl laisvų rankų įrangos. Tokios taisyklės kitamet bus įvestos Kalifornijos ir Vašingtono valstijose ir tai sukurs milijonus potencialių bevielės laisvų rankų įrangos pirkėjų.

2008-aisiais jau pati Bluetooth 2.1 bus pakeista į Bluetooth 3.0, kodiniu pavadinimu Seattle. Tikimasi, kad šioje versijoje bus integruota ultra-plačiajuostė technologija, leisianti Bluetooth perduoti žymiai daugiau duomenų: Seattle turėtų būti net 228 kartus greitesnis, nei jo pirmtakai.

Bluetooth rėmėjai tikisi, kad atnaujinimas turės didelės įtakos pramogų ir elektronikos gaminių pramonėse, nes leis naudotojams perduoti video signalus tarp televizorių ir mobilių telefonų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.