Penktoji tarptautinė aviacinės fotografijos paroda „Atsiplėškime nuo žemės!”

Penktojoje tarptautinėje aviacinės fotografijos parodoje – vaizdai stipriems, smalsiems, galvotiems, klausiantiems, svajokliams, romantikams, visiems, kurie nori atsiplėšti nuo žemės. Jums pavyks, bent mintimis, nes fotografijos labai įtaigios.

Penktą kartą surengto aviacinės fotografijos konkurso autorių gausa pranoko lūkesčius, net 70 profesionalų ir mėgėjų iš Lietuvos, Latvijos, Ispanijos ir Japonijos atsiuntė per 700 darbų. Galbūt ir jūs pastebėsite, kaip netikėtai išnyko riba tarp profesionalų ir mėgėjų. Daug svarbiau – akylas žvilgsnis arba buvimas ten, kur… visada daugiau dangaus.

Konkursų kulminacija tradiciškai – keliaujančios ekspozicijos. Per penkis metus parodos buvo nukeliavę į Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Šiaulius, Pasvalį, Druskininkus, Alytų, Pociūnų, Kauno Dariaus ir Girėno, Paluknio aerodromus, Friedrichshafeną (Vokietija), Kenčiną (Lenkija), Rygą (Latvija). Vienintelis principas sieja visus darbus – fotografijose užfiksuotos akimirkos vienaip ar kitaip siejasi su Lietuva.

Mažame mūsų krašte labai gyvybingos aviacinės tradicijos. Neišblėstančio ryžto, meilės tėvynei simboliu tapęs didvyriškas Dariaus ir Girėno skrydis tęsiasi.

Kartu su penktąja paroda bus pristatytas 160 psl. fotografijų albumas „Daugiau dangaus”.

Užfiksuoti neįkainojami aviacinio gyvenimo fragmentai ir žiūrovų emocijos, dvasingas žvilgsnis yra šių konkursų tikslas, o kartu viską sudėjus tai yra vertingas istorinis palikimas ateities kartoms. Kaip paprasta, tereikia įsižiūrėti. Eksponuojami 66 darbai.

Parodos atidarymas – verslo centre „Gedimino 9”, IV aukšte birželio 21 d. 17 val.
Paroda veiks iki rugpjūčio vidurio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.