Balandis „flyLAL – Lithuanian Airlines“ buvo pelningas

Nacionalinė aviakompanija „flyLAL – Lithuanian Airlines” šių metų balandį gavo 0,56 mln. litų pelno, kai pernai tuo pačiu metu buvo patyrusi 1,13 mln. litų nuostolį. Preliminariais duomenimis pelningas buvo ir gegužės mėnuo.

„Tai išties džiuginantys rezultatai, žinant, jog pernai pirmąjį pelną aviakompanija gavo tik liepos mėnesį. Šiemet ženkliai padidinome užsakomųjų reisų skaičių, kurie garantuoja ne tik stabilias pajamas, reisų apimtis, bet ir mažina bendrąsias administracines išlaidas – sako „flyLAL – Lithuanian Airlines” vadovas Saulius Stasiūnas.

Aviakompanijos veiklos pelnas, neskaičiuojant gautų pajamų iš kitos veiklos bei finansinių investicijų, 2007 m. balandį išaugo iki 0,48 mln. litų, pernai šiuo laikotarpiu iš veiklos buvo patirtas 0,85 mln. litų nuostolis. Pajamos balandį, atitinkamai išaugo iki 19,5 mln. litų, o „flyLAL – Lithuanian Airlines” įsipareigojimai šių metų balandį sumažėjo 16 proc.

„Kol kas viskas vyksta taip, kaip esame suplanavę, todėl neatsisakome planų dar šiemet aviakompanijos nuostolį iš skrydžių veiklos sumažinti perpus, o jau 2008 m. pradėti dirbti pelningai”, – teigia S.Stasiūnas.

Anot jo, preliminariais duomenimis, pelningas buvo ir paskutinis šių metų pavasario mėnuo – gegužis. Tikimasi, kad kaip ir pernai, finansiškai sėkmingas bus vasaros sezonas, per kurį numatyta įvykdyti 2909 reguliariųjų ir užsakomųjų reisų bei pervežti 337 tūkst. keleivių .

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.