Neblaivus profesorius taranavo nėščią moterį

Savaitgalį eismo nelaimėse dėl neblaivių vairuotojų kaltės nukentėjo dvi besilaukiančios moterys. Medikai ramina, kad jų ir kūdikių sveikatai pavojus negresia.

Užvakar, apie 16 val., Herkaus Manto ir P. Lideikio gatvių sankryžoje 49 metų vilnietis Algimantas Valantiejus, vairuodamas „Hyundai” markės automobilį, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą bei susidūrė su „Volvo” markės automobiliu. Prie pastarojo vairo sėdėjo kūdikio besilaukianti 29 metų Naujakiemio gatvės gyventoja Irina Nesterenko.

Avarijos metu nukentėjusi „Volvo” vairuotoja dėl nėštumo sutrikimo paguldyta į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Sociologijos katedros dėstytojui A. Valantiejui policininkai nustatė 1,86 prom. girtumą. Vakar su anksčiau Klaipėdos universitete dėsčiusiu profesoriumi „Vakarų ekspresui” susisiekti nepavyko – jo sūnus tikino, kad tėvas atostogauja uostamiestyje ir jau keletą dienų neskambino.

Tuo tarpu artimieji nerimauja dėl vienai iš Klaipėdos degalinių „Lukoil” vadovaujančios I. Nesterenko sveikatos. Anot jos uošvio, pirmojo kūdikio šeštą mėnesį besilaukiančios moters sveikata kol kas stabili.

„Medikai dar nesako, kada ją išleis iš ligoninės. Tikimės, kad viskas bus gerai. Tąkart Irina važiavo kartu su savo tėvais, laimei, jie nenukentėjo. Žinau tik tiek, kad avariją sukėlęs vyras norėjo nuvažiuoti, tačiau jam kelią užstojo visureigis. Tada jį ir sulaikė pasirodę policininkai”,- pasakojo jis.

Dar viena nelaimė įvyko penktadienį Skuodo rajono Aleksandrijos kaime. Kelyje Mažeikiai-Skuodas 1987 metais gimusio aleksandriškio Artūro P. vairuojamas automobilis „Volkswagen Golf”, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu važiavusio automobilio „Nissan Primera”.

Pastarąjį vairavo klaipėdietis P. R. (gim. 1980 m.). Pirminiais duomenimis, avariją sukėlęs vairuotojas galėjo būti neblaivus. Ar tai tiesa, paaiškės ištyrus jo kraujo mėginį.

Avarijos metu sužalotos trys folksvageno keleivės. Į Klaipėdos universitetinę ligoninę pateko moteris, kuriai iki gimdymo liko 2 savaitės. Anot medikų, jos būklė normali.

Neblaivūs vairuotojai šiemet uostamiestyje sukėlė 20 avarijų, kuriose buvo sužaloti ar žuvo žmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.