Ukrainos parlamento vadovas pirmalaikius rinkimus vadina brangiai kainuosiančia avantiūra

Pirma laiko surengus Ukrainos parlamento rinkimus, gali iškilti didelė grėsmė pačiam valstybės egzistavimui, o valdžia tapti nekontroliuojama, mano Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Morozas.
„Aš kategoriškai prieš rinkimus. Tai avantiūra, kuri brangiai kainuos šaliai”, – pareiškė O.Morozas pirmadienį spaudos konferencijoje.

Jis pabrėžė manąs, kad politinis konfliktas šalyje sukeltas tyčia.

Argumentuodamas savo poziciją, O.Morozas sakė, kad ankstesnės dvi rinkimų kampanijos buvo grindžiamos šalies visuomenę skaldančiomis problemomis (kalbos, bažnyčios, narystės NATO, santykių su Rusija klausimai).

Parlamento pirmininkas pateikia ir dar vieną argumentą: jėgos, nesugebėsiančios užsitikrinti daugumos Radoje, gali ryžtis tokiam žingsniui: pagal jų sąrašus pirmalaikiuose rinkimuose išrinkti deputatai neduos priesaikos ir parlamente nesusidarys reikalingas 300 balsų kvorumas.

Pirmininkas priminė, kad pagal Konstituciją metus negalima rengti naujų rinkimų ir formuoti naujo parlamento. Pasak O.Morozo, ir vėl gali tekti „arba atnaujinti parlamento įgaliojimus, arba metus gyventi be parlamento”.

„Tai provokacija. Tai rimta grėsmė valstybei. Tai sudarys galimybę nekontroliuojamai naudotis valdžia”, – kalbėjo parlamento pirmininkas.

Pirmalaikiai rinkimai Ukrainoje numatyti rugsėjo 30 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.