Ginčai dėl pavadinimo supriešino Kauno žydus

Kauno miesto apylinkės teismas patenkino Kauno žydų religinės bendruomenės prašymą ir neleido Teisingumo ministerijai įregistruoti kitos žydų religinės bendruomenės.
Kauno judėjų religinės bendruomenės prašymas įtraukti ją į juridinių asmenų registrą buvo atmestas praėjusią savaitę, nes, anot Kauno žydų religinės bendruomenės atstovų, jis pažeidžia pastarųjų teisę į pavadinimą.

Kaip BNS sakė Teisingumo ministerijos Viešųjų ryšių departamento direktorė Julija Šliažienė, apie tokį teismo sprendimą pranešė Kauno žydų religinės bendruomenės atstovai pirmadienį atvykę į teisingumo ministro Petro Baguškos surengtą susitikimą-diskusiją, kurioje turėjo dalyvauti abiejų bendruomenių atstovai ir judėjų tradicijų ekspertai.

Teisingumo ministerija Kauno judėjų religinės bendruomenės steigėjų prašymą gavo šių metų vasarį. Siekdama nustatyti, ar ši bendruomenė tikrai yra tradicinė religinė bendruomenė, ministerija kreipėsi į didžiąją dalį Lietuvos žydų religinių bendruomenių vienijančią Lietuvos žydų religinę bendriją bei į judėjų tradicijų specialistus.

Pasak pranešimo spaudai, tiek Lietuvos žydų religinė bendrija, tiek ir gautos specialistų išvados patvirtino, kad steigiama bendruomenė yra tradicinė Lietuvoje judėjų krypties religinė bendruomenė.

Pranešime pažymima, kad Kauno judėjų religinė bendruomenė gali laukti, kol ginčą baigs spręsti teismas – dabar yra taikomos laikinosios apsaugos priemonės – arba prašyti Teisingumo ministerijos įtraukti ją į registrą kitu pavadinimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Ginčai dėl pavadinimo supriešino Kauno žydus"

  1. semas

    Lietuva – tik lietuviams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.