VSD vadovas nesiaiškina etikos sargams dėl tarnybinio buto privatizavimo

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Arvydas Pocius neatvyko pirmadienį į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) posėdį, kuriame turėjo būti aiškinamasi, ar pareigūnas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, privatizuodamas tarnybinį butą Vilniuje.
Kaip BNS informavo VTEK, jokio paaiškinimo, kodėl A.Pocius neatvyko į posėdį, komisija negavo.

Klausimą dėl VSD vadovo tarnybinio buto privatizavimo komisija ketino svarstyti dar praėjusią savaitę, tačiau svarstymą atidėjo, nes tąsyk A.Pocius nepasirodė posėdyje dėl komandiruotės.

Kiek anksčiau A.Pocius ignoruodavo parlamentarų kvietimus atvykti į Seimą pasiaiškinti dėl to paties klausimo, kurį pirmadienį turėjo nagrinėti VTEK.

Gegužės pradžioje A.Pocius baigė tarnybinio buto sostinės Jeruzalės rajone privatizavimo procedūrą.

Pranešama, kad A.Pocius 4 kambarių butą prieš 8-erius metus statytame name įsigijo už 315 tūkst. litų, nors ekspertai jį įkainojo 170 tūkst. litų brangiau.

VSD tarnybinių butų privatizavimu jau anksčiau domėjosi Seimo Audito komitetas ir prieš porą savaičių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas įvertinti veiksmų teisėtumą bei užtikrinti viešojo intereso apsaugą, departamentui rekomenduota privatizavimo procesą sustabdyti.

Seimas jau yra pritaręs A.Pociaus atleidimui iš VSD vadovo pareigų, kuriose jį pakeis dabartinis Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Povilas Malakauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "VSD vadovas nesiaiškina etikos sargams dėl tarnybinio buto privatizavimo"

  1. Lionė

    Teisingai elgiasi. Kas tie etikos sargai, tik bejėgiai viščiukai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.