Putinas gavo žurnalistų antipremiją už „nepriklausomos žurnalistikos naikinimą”

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui paskirta antipremija už „nepriklausomos žurnalistikos naikinimą”, pirmadienį rašo britų visuomeninis transliuotojas BBC savo naujienų svetainėje.
Šis sprendimas buvo priimtas sekmadienį Hamburge vykusioje konferencijoje, kurioje dalyvavo žurnalistai iš daugiau kaip 20 šalių.

Antipremiją, pavadintą „Uždaryta kriauklė”, įsteigė Vokietijos žiniasklaidos priemonės prieš septynerius metus. Iki šiol ja buvo „apdovanojami” tik Vokietijos politiniai veikėjai. Šiais metais ji pirmą kartą paskirta kitos valstybės vadovui.

Kaip paaiškino telefonu iš Hamburgo Rusijos Ekstremaliosios žurnalistikos centro vadovas Olegas Panfilovas, svarbiausia to priežastis – „blogai tiriamas Anos Politkovskajos nužudymas”.

Laikraščio „Novaja gazeta” apžvalgininkė A.Politkovskaja, žinoma savo kritiniais straipsniais apie žmogaus teisių pažeidimus ir finansinius piktnaudžiavimus Čečėnijoje, buvo nušauta pernai spalio 7 dieną Maskvoje, savo namo laiptinėje. Nusikaltėliai iki šiol nesurasti.

Pasak O.Panfilovo, konferencijos dalyviai taip pat pareiškė susirūpinimą apskritai dėl žiniasklaidos priemonių laisvės Rusijoje.

Tarptautinė organizacija „Reporteriai be sienų” anksčiau buvo įtraukusi V.Putiną į kasmet jos sudaromą valstybės lyderių, varžančių žodžio laisvę savo šalyse, sąrašą.

Šalia Rusijos prezidento į šiuos sąrašus buvo įtraukti Baltarusijos, Turkmėnijos, Kinijos, Libijos, Pakistano, Zimbabvės ir Ruandos vadovai.

Kalbėdamas spaudos atstovams neseniai pasibaigusiame Didžiojo aštuoneto susitikime, vykusiame Vokietijos Hailigendamo kurorte V.Putinas atmetė kaltinimus atsitraukus nuo demokratijos vertybių.

Esamus skirtumus nuo Europos praktikos šioje srityje jis aiškino pereinamojo laikotarpio sunkumais ir patikino, kad Rusija „eis į priekį kaip visos civilizuotos šalis pagal bendrus principus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.