Rankinis: be geriausių žaidėjų didelių pergalių nebus

Lietuvos vyrų rankinio rinktinei nepavyko padaryti stebuklo.

Lietuviai per 2008 metų Europos čempionato atrankos antrąsias atkrintamąsias rungtynes išvykoje po atkaklios kovos šeštadienį pralaimėjo Vengrijos nacionalinei komandai 30:31 (10:13). Pirmą mačą Kaune vengrai prieš savaitę laimėjo 28:23. Jie ir pateko į Europos pirmenybių finalo turnyrą.

„Rungtynės buvo sunkios. Pradėjome prastai, puldami daug klydome, o varžovai rengė sėkmingas greitas atakas. Buvome atsilikę 0:5, 2:7, tačiau pavyko žaidimą išlyginti, sumažinome atsilikimą iki 1 įvarčio, – mačą komentavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas. – Per dvejas rungtynes pralaimėjome bendru 6 įvarčių skirtumu, o žaidžiant su tokio lygio komanda (Atėnų olimpinių žaidynių ketvirtosios vietos laimėtoja – aut.) tai yra neblogas rezultatas. Juo labiau kad mūsų komandoje nebuvo viso būrio geriausių žaidėjų.”

Lietuvos rinktinei Vengrijoje 7 įvarčius pelnė Valdas Novickis, po 4 – Tomas Kraucevičius, Augustas Strazdas ir Nerijus Atajevas.

Priminsime, kad Lietuvos rankinio federacija užsienyje rungtyniaujantiems žaidėjams nepadengė atvykimo į rinktinę išlaidų, todėl dauguma jų atsisakė padėti nacionalinei komandai. Tokiomis sąlygomis toliau dirbti nenori ir M.Astrauskas. „Praradome galimybę patekti į Pekino olimpines žaidynes, aš komandai turėjau vadovauti tik per šį Europos čempionato atrankos ciklą, – sakė treneris. – Federacijai reikia galvoti apie ateitį, burti naują komandą. Kitais metais tarptautinės varžybos dar vyks pagal tą pačią sistemą, rinktinei reikės susirinkti tik porą kartų. Tačiau po to komandą reikės surinkti 5 kartus per sezoną, už savo pinigus į ją važiuoti bus visiems per brangu. Nežinau, kaip viskas bus, jei sąlygos nesikeis.”

Šeštadienį į pagrindinį Senojo žemyno čempionato etapą taip pat iškopė Lenkijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Čekijos rinktinės. Lenkai išvykoje 41:27 sutriuškino olandus (I rungtynės 31:20), slovakai namie nušlavė ukrainiečius 35:19 (I – 28:29), čekai nepaliko vilčių latviams 33:26 (I – 31:30), o slovėnai antrą kartą palaužė makedonus 33:32 (I – 33:28).

Vakar vakare antrąsias rungtynes žaidė baltarusiai su šveicarais (I – 33:24), švedai su rumunais (I – 36:25), portugalai su juodkalniečiais (I – 28:30), o serbai su islandais (I – 30:29). 2008 metų Europos rankinio čempionate sausio 17-27 dienomis Norvegijoje taip pat žais šeimininkų, Kroatijos, Danijos, Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.