Nuosprendis supykdė kaltinamuosius ir jų artimuosius

„B…, reikėjo daugiau prisidirbti, vis tiek būčiau daugiau nei 10 metų negavęs”, – taip nuosprendį paskelbusiam teisėjui replikavo 18-metis Kretingos rajono gyventojas.

Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas verdiktas siaubo filmo siužeto vertoje byloje. Kretingos rajono Vydmantų kaimo gyventojas Rimantas Vaitekauskas (gim. 1989 m.) už nužudymą pataisos namuose praleis 9 metus, to paties kaimo gyventojas Audrius Šeškus (gim. 1975 m.) – 15 metų. R. Vaitekauskas kalės mažiau, nes nusikaltimo metu buvo nepilnametis.

Nužudyto žmogaus artimiesiems jie turės sumokėti 70 tūkst. litų moralinę žalą, o sumuštam ir apiplėštam vyrui – 5 tūkst. litų. Nuteistieji privalės atlyginti ir gydymo bei laidotuvių išlaidas.

Skaitant nuosprendį žudikai persimetė piktomis frazėmis, o vieną iš jų artimųjų teko pašalinti iš teismo salės. Moters išėjo bambėdama, kad nukentėjusieji nieko negaus.

Anot kaltinamojo akto, pernai balandžio 4-ąją, apie vidurnaktį, kaltinamieji savo sugėrovams surengė kruviną egzekuciją.

Po išgertuvių Vydmantuose vyrų kompanijai patraukus namų link tarp Romo Kliusovo (gim. 1972 m.) ir A. Šeškaus kilo konfliktas.

A. Šeškus kelis kartus mediniu pagaliu tvojo R. Kliusovui. Šis bandė pabėgti, tačiau suklupo. A. Šeškus sudavė ne mažiau 17 kartų, o R. Vaitekauskas pakėlė šaligatvio plytelę ir ja du kartus trenkė aukai per galvą.

Nuspręsta, jog tokio keršto per mažai. A. Šeškus nubėgo į namus ir, kol bendrininkas saugojo vyrą, atsinešė kirvį bei peilį. Kaltinamajame akte sakoma, kad A. Šeškus gulinčiam sugėrovui kirvio ašmenimis porą kartų kirto į veidą, o R. Vaitekauskas dūrė peiliu į koją. Pastarasis tikina taip norėjęs įsitikinti, kad vyras mirė.

Vidmantiškiai, palikę R. Kliusovo kūną, nusprendė atkeršyti dar vienam pažįstamam – Broniui Mažeikai (gim. 1945 m.). Nešini kirviu ir peiliu jie išspyrė B. Mažeikos buto bendrabutyje duris.

A. Šeškus jam trenkė kumščiu, vėliau vanojo kirviu: keletą kartų trenkė į galvą, sulaužė šonkaulį, grasino nukirsti galvą. Tuo metu R. Vaitekauskas krovėsi po ranka pasitaikiusius daiktus – du senus radijo aparatus, striukes, guminius batus ir keturias vyriškos kelnaites.

Kaltinamieji kaltę vertė vienas kitam, o R. Vaitekauskas dar ir keitė parodymus.

R. Vaitekauskas už vagystes teistas 4 kartus, o neįgalus, tačiau už savo poelgį galintis atsakyti A. Šeškus – neteistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.