Dėl grasinimų žurnalistams – du tyrimai

Po to, kai dienraštis „Vakarų ekspresas”, „Respublika” ir kitos žiniasklaidos priemonės nušvietė įvykį Dumpiuose, kai po avarijos girtų chuliganų buvo užsipulti įvykio vietoje dirbę žurnalistai, šis incidentas sulaukė ir aukštesnių teisėsaugos institucijų dėmesio.

Šeštadienį Klaipėdos rajono policijoje užregistruotas tyrėjos pranešimas, kad praėjusį ketvirtadienį, apie 21.40 val., per Dirvupių kaime įvykusią avariją įvykio vietoje buvę žurnalistai buvo sumušti kelių vyrų ir moters. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tai padaryta Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Donato Lengvino iniciatyva. Vakar prokuroras sakė, kad šiandien bus pradėtas ir tarnybinis patikrinimas dėl įvykio vietoje buvusių policininkų veiksmų. Bus aiškinamasi, ar jie tinkamai atliko savo pareigas.

Beje, pradėtame ikiteisminiame tyrime minima, kad nukentėjo dienraščio „Respublika” žurnalistai, nors aukomis tapo kito leidinio atstovai.

Rezonansinis incidentas sulaukė ir Seimo nario Vytauto Grubliausko dėmesio. „Oficialiai kreipsiuosi į Vidaus reikalų ministrą Raimondą Šukį, kad jis inicijuotų patikrinimą ir viską išsiaiškintų. Mane labai nustebino Klaipėdos rajono policininkų veiksmai. Negalima teigti, kad jie viską stebėjo abejingai, tačiau toleravo tokius dalykus ir tik simboliškai dalyvavo. Tuo labiau, kad po to neblaivūs asmenys sėdo prie vairo”, – stebėjosi parlamentaras.

Kaip rašė „Vakarų ekspresas”, praėjusio ketvirtadienio vakarą Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai nepajudino nė piršto ir lyg pramogą stebėjo, kaip avarijos vietoje savo pareigą atliekančius žurnalistus (tarp jų – ir moterį) užsipuolė, grasino nužudyti ir sumušė keli asmenys.

Vėliau policininkų akivaizdoje pastarieji, kurie, liudytojų teigimu, buvo neblaivūs, sėdo į automobilius ir nuvažiavo.

Beje, po minėto incidento grįžę į Klaipėdą šie vyrai viešai gyrėsi, kad „davė į dantis” žurnalistams ir neabejojo, jog jiems už tai nieko nebus, nes nei žiniasklaida, nei policija jiems nieko nereiškia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.