Merkel nepavyko perkalbėti Lenkijos dėl ES sutarties

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel šeštadienį nepavyko įkalbėti Lenkijos atsisakyti savo grasinimo vetuoti derybas dėl naujos Europos Sąjungos (ES) sutarties.
A.Merkel, kurios šalis šiuo metu pirmininkauja ES, ir Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis) derėjosi keturias valandas, tvyrant gerai atmosferai, nurodė Vokietijos vyriausybės atstovas spaudai.

A.Merkel tęs derybas dėl sutarties prieš birželio 21-22 dieną numatytą ES viršūnių susitikimą.

Euroskeptiškų pažiūrų Lenkijos lyderiai, broliai Kaczynskiai (Kačynskiai) pagrasino, kad per šį viršūnių susitikimą blokuos šios sutarties atžvilgiu daromą pažangą, jeigu nebus atsižvelgta į jų reikalavimus pertvarkyti ES balsavimo sistemą.

A.Merkel kiek anksčiau teigė norinti, kad ES lyderiai per šį susitikimą susitartų dėl grafiko, pagal kurį visos valstybės narės ratifikuotų sutartį prieš 2009 metų rinkimus į Europos Parlamentą.

„Dabar norime pateikti pasiūlymą dėl tokio grafiko. Kad jis būtų patvirtintas, reikia visų šalių pasirengimo ieškoti kompromiso”, – prieš susitikimą su Lenkijos prezidentu į šiaurę nuo Berlyno Mezerbergo mieste sakė A.Merkel.

„Jeigu kitą savaitę dirbsime apimti tokios dvasios, tada, tikiuosi, pasieksime susitarimą”, – teigė ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.