JAV pranešė Abbasui, kad atšauks sankcijas naujajai vyriausybei

Vienas JAV diplomatas palestiniečių prezidentui Mahmoudui Abbasui (Mahmudui Abasui) šeštadienį per susitikimą pranešė, kad Jungtinės Valstijos panaikins pagalbos draudimą jo formuojamai laikinajai vyriausybei, sakė aukšto rango palestiniečių pareigūnas.
M.Abbas ketvirtadienį paleido „Hamas” vadovaujamą vyriausybę, kai islamistinis judėjimas kruvinu keliu perėmė Gazos Ruožo kontrolę. „Hamas” teigė, kad šis M.Abbaso sprendimas prilygsta perversmui ir kad ministras pirmininkas Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanija), „Hamas” lyderis, liks valdžioje.

„M.Abbasas buvo informuotas, kad Amerikos administracija nedelsiant atšauks sankcijas, kai tik bus paskelbta laikinoji vyriausybė”, – sakė aukšto rango pareigūnas, kai Vakarų Kranto Ramalos mieste M.Abbasas susitiko su JAV generaliniu konsulu Jacobu Wallesu (Džeikobu Volesu).

Aukšti Izraelio ir Vakarų pareigūnai teigė, kad Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Olmertas ir JAV prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) kitą savaitę aptars virtinę planuojamų „gestų”, įskaitant galimybę pervesti M.Abbasui dalį Izraelyje įšaldytų Palestinos Savivaldos pajamų už mokesčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.