Naktį apšaudytas miškininkas

Vėlų ketvirtadienio vakarą Marijampolės savivaldybės Šunskų miške iki šiol nenustatytas asmuo apšaudė žvėris stebėjusį miškininką.

Nelaimė 25-ame Šunskų miško kvartale įvyko apie 23.45 val. Tuo metu iš miško į palaukę išėjęs 28 metų Marijampolės miškų urėdijos Šunskų girininko pavaduotojas E.B. išgirdo pokštelėjimą netoli, vos už 50 metrų, esančiame medžiotojų bokštelyje ir pajuto skausmą rankoje bei krūtinėje.

Dalis kažkieno iš medžioklinio šautuvo paleistų šratų liko miškininko kūne. Nesunkiai sužeistas E.B. pats kreipėsi į medikus. Marijampolės apskrities ligoninėje gydytojai iš girininko pavaduotojo rankos bei krūtinės išėmė keletą smulkių šratų, skirtų medžioti paukščiams. Suteikus pagalbą sužeistasis buvo išleistas gydytis namo.

„Nemanau, kad kažkas norėjo pasikėsinti į miškininko gyvybę, nes tokiais šratais, kokiais buvo šauta, žmogaus tikrai nenušausi, tik nesunkiai sužalosi. Todėl tikėtina, jog naktį iš miško išėjusį miškininką kažkas palaikė žvėrimi ir taip bandė jį pabaidyti”, – neįprastą atvejį vakar LŽ komentavo Marijampolės miškų urėdijos urėdas Kęstutis Bielskus.

Kas taip padarė, turėtų išsiaiškinti Marijampolės policija, vakar pradėjusi ikiteisminį tyrimą. Pagrindinės įvykio versijos: šauti į miškininką galėjo pasėlius nuo žvėrių niokojimo saugantys savininkai arba brakonierius. Tačiau pastaroji versija mažai įtikima, nes šauta buvo iš pamiškėje pastatyto medžiotojų bokštelio ir labai smulkiais šratais, kokiais žvėrių niekas nemedžioja.

Aiškindamas, ką naktimis miške veikia miškininkai, Marijampolės urėdas LŽ teigė, kad birželio pradžioje prasidėjo stirninų medžioklės sezonas, o juos medžioti galima tik tiksliai žinant, kur vakarais jie susirenka ėsti. „Pirmiausia mes išsiaiškinam, kur jie renkasi, tik paskui kviečiam medžiotojus. Girininko pavaduotojas tą vakarą kaip tik ir apžiūrinėjo tas vietas”, – sakė K.Bielskus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.