Prezidentas V.Adamkus išlieka populiariausiu Lietuvos politiku

Prezidento Valdo Adamkaus reitingas birželį dar labiau išaugo ir jis toliau tvirtai pirmauja palankiausiai vertinamų visuomenės veikėjų sąraše.
Taip pat išaugo trečioje vietoje esančio premjero, socialdemokratų lyderio Gedimino Kirkilo populiarumas.

Tai rodo reprezentatyvi sociologinė apklausa, kurią birželio 7-10 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus”.

Apklausos duomenimis, palyginti su gegužę, V.Adamkaus reitingas padidėjo 0,9 proc. punkto iki 23,5 proc.

Antroje vietoje esančios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės reitingas sumažėjo 0,8 proc. punkto ir birželį 9,3 proc. respondentų nurodė, kad ji geriausiai atstovauja jų interesams.

Trečią vietą užimančio G.Kirkilo populiarumas padidėjo nuo 7,3 proc. gegužę iki 9,1 proc. birželį.

Ketvirtas – nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas – 5,9 proc. (gegužę buvo 6,5 proc.), penktas – ekspremjeras, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas – 4,9 proc. (6,1 proc.), šeštas – Seimo narys konservatorius Andrius Kubilius – 4,5 proc. (gegužę buvo 3,4 proc.).

Tarp geriausiai žmonių interesams atstovaujančių visuomenės veikėjų septintą vietą užima žemės ūkio ministrė, valstiečių liaudininkų vadovė Kazimira Prunskienė, kurios reitingas nuo 2,3 proc. gegužę padidėjo iki 4,4 proc. birželį, aštuntas – socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas (birželį 3,9 proc., gegužę buvo 2,3 proc.), devintas Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas socialdemokratas Česlovas Juršėnas (atitinkamai 3,5 ir 4,5 proc.).

Dešimtuką užbaigia europarlamentaras konservatorius Vytautas Landsbergis, kurio reitingas sumažėjo 0,2 proc. punkto iki 3,3 proc.

Sociologinio tyrimo duomenis šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

4 atsiliepimai į "Prezidentas V.Adamkus išlieka populiariausiu Lietuvos politiku"

  1. Z.

    O ka cia veikia KGB atstovas? Gal jis nepamena, kaip bego is Lietuvos po traukiniu prisikabines?

  2. Jurgis

    Dėl adamkio-dar ne visų kgbistų paklausėt-tai geriausias stribų,šliūrių gamintojų,melagių ir kitų tautos priešų draugas ir rėmėjas-visada gaus daugiausia balų.Paklauskit vargšų-kur tik nuvažiuoja,prižada aukso kalnus-išvažiuoja ir pamiršta.Iš viso kaip gali būti retinguojamas prezidentas apsišaukėlis,paskirtas pažeidžiant konstituciją?

  3. Z.

    Nesiruosiu visų kigibystų klausti. Jiems ir taip bus su kaupu atlyginta. Prezidento figūra šachmatų lentoje yra nulinė. Bet labai bjauru žinoti tiesą apie tą adamkų. Kai nežinojau, tai jis man patiko ir imponavo. Db, kai žmonės visą reikalą matę papasakojo, tai pasidarė labai bjauru.

  4. Alfa

    Gal but ir populiariausias, matyt todel, kad visur lansbergistams zalia gatve duoda, o turetu but veikliausias, jug siokiai tokiai valstybelei vadovauja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.