Dėl neblaivių vairuotojų kaltės, šią savaitė žuvo 3 žmonės

Pirminiais duomenimis, per savaitę (birželio 8-14 d.) įvyko 167 eismo įvykiai. Juose 23 žmonės, tarp jų 4 nepilnamečiai, žuvo, 221 buvo sužeistas. Tarp pastarųjų – 58 nepilnamečiai.
Žuvo 13 vairuotojų, 5 keleiviai, 4 dviratininkai, 1 pėsčiasis. Žuvo 17 vyrų ir 6 moterys. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 30 metų.
Pirminiais duomenimis, užregistruota 11 eismo įvykių, kuriuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai. Šiuose įvykiuose žuvo 3 žmonės, sužeista 13.
Birželio 8-osios vakare Kauno rajone, Bubių kaime, Darbininkų gatvėje, apvirto visureigis „Land Rover Freelander”, priklausantis 42 metų Kauno miesto gyventojui, tačiau vairuojamas neturinčio teisės vairuoti 16-mečio paauglio. Įvykio vietoje dėl patirtų sužeidimų mirė 13 metų keleivė, šio kaimo gyventoja. Kita 16 metų keleivė, kaip ir vairuotojas, dėl daugybinių sužeidimų paguldyti į Kauno medicinos universiteto klinikų vaikų reanimaciją.
Birželio 9-osios pavakare Raseinių rajono Kybartėlių kaime, neblaivaus 37 metų šio rajono Kaulakių kaimo gyventojo vairuojamas automobilis „Volkswagen Golf”, aplenkęs kitą automobilį, įvažiavo į kelkraštį, kur partrenkė ir sužeidė dviračiu važiavusį 27 metų vyrą, to paties rajono Kiaulininkų kaimo gyventoją. Vyras buvo paguldytas į ligoninės reanimaciją, kur mirė.
Birželio 10-osios naktį Šilutės rajone, Petrelių kaime, nuo kelio Saugos-Kukorai-Mingė nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Audi 80”, vairuojamas 20-mečio šio kaimo gyventojo. Įvykio metu daugybinius sužeidimus patyrė vairuotojas ir keturi 16-20 metų keleiviai. Vairuotojas ir vienas 16 metų paauglys ištikti komos buvo paguldyti į Šilutės ligoninės reanimaciją. Vairuotojas kitos dienos ryte mirė. Ligoninėje gydomi ir kiti trys jaunuoliai.
Tos pačios dienos vakare Pagėgių savivaldybėje, Tamošaičių kaimo teritorijoje, nepasirinkusi saugaus greičio vairuojamo automobilio „Ford Galaxy” nesuvaldė 21 metų šios savivaldybės Rukų kaimo gyventoja. Automobilis apvirto kelio važiuojamojoje dalyje. Įvykyje sužeidimus patyrusi 19 metų keleivė mirė ligoninėje operacijos metu.
Birželio 11-osios naktį Biržų rajone, kelyje Biržai-Pasvaliečiai-Saločiai, apvirto automobilis „Opel Calibra”. Žuvo automobilį vairavęs 23 metų Pasvalio rajono gyventojas. Kartu važiavęs 30 metų keleivis dėl galvos traumos paguldytas į ligoninę.
Birželio 12-ąją priešpiet Šiaulių rajone, Šiaulių miesto aplinkkelio ir kelio Andrijava-Kupriai-Džiuikiai sankryžoje, iš šalutinio kelio į pagrindinį įvažiuodamas automobilis „Audi 80” susidūrė su miškovežiu „Volvo”, kurį vairavo 46 metų Kelmės rajono gyventojas. Pirminiais duomenimis, jis buvo neblaivus. Įvykio metu žuvo lengvojo automobilio 1,8 metų keleivis, šio automobilio 27 metų vairuotojos sūnus. Pati vairuotoja ir žuvusio berniuko dvynė sesuo dėl daugybinių sužeidimų paguldytos į Šiaulių ligoninės reanimaciją.
Birželio 13-osios vakare Elektrėnų savivaldybėje, kelyje Vievis-Kazokiškės-Paparčiai, 20-mečio elektrėniškio vairuojamas automobilis BMW 520 posūkyje įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Ford Galaxy”, kurį vairavo 35 metų Vievio gyventoja. Įvykio metu žuvo BMW vairuotojas ir automobilio „Ford” 37 metų keleivė. Įvykyje taip pat nukentėjo „Ford” važiavę 13, 17 ir 38 metų keleiviai – visi jie gydytojams suteikus pirmąją medicinos pagalbą išleisti į namus. Antrojo automobilio 19 metų keleiviui paskirtas ambulatorinis gydymas. To paties amžiaus mergina išvežta į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę, 22 metų vaikinas paguldytas į Elektrėnų ligoninės Chirurgijos skyrių.
Birželio 14-osios pavakare Kaune, Raudondvario plente, motociklas ,,Gilera Runner” įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu ,,Volkswagen Passat”, vairuojamu 50 metų vyro. Įvykio metu žuvo 18 metų motociklo vairuotojas, šio miesto gyventojas.
Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys: eismo dalyvių abejingumas ne tik sau, bet ir kitiems. Daugumos per savaitę įvykusių eismo nelaimių kaltininkai – transporto priemonių vairuotojai. Visiškai nepaisytas važiavimo greitis, ypač kelio vingiuose, posūkiuose, išvažiuojant iš šalutinio kelio nepraleistos pagrindiniu keliu važiavusios transporto priemonės, sukant į kairę taip pat nevykdyti Kelių eismo taisyklių reikalavimai.
Apibendrinant eismo įvykių priežastis ir jų padarinius, belieka tik perfrazuoti italų rašytojo Rafael Sabatini pasakytus žodžius: „Atsargumas kartais geresnė savybė negu drąsa”. Kelyje visiems būtinas atsakingumas ir atsargumas, deja, mes, protingos ir mąstančios asmenybės, elgdamiesi beprotiškai ir „drąsuoliškai”, sėjame tik beprasmiškas žūtis ir netektis tiek savo artimiesiems, tiek ir kitiems žmonėms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.