„Scenoje – klaipėdiečiai“ ir birželio vidurio vakaro muzika

Šįvakar 18 val. Klaipėdos koncertų salės programa „Scenoje – klaipėdiečiai” pristatys du miesto vardą garsinančius kolektyvus: orkestrą „Camerata Klaipėda” (meno vadovas – Vilhelmas Čepinskis) ir chorą „Aukuras” (meno vadovas – Alfonsas Vildžiūnas). Koncertą diriguos Modestas Pitrėnas.

Pirmasis jų bendras pasirodymas įvyko pernai festivalyje „Klaipėdos muzikos pavasaris”, taip pat diriguojant M.Pitrėnui. Puiki technika, inteligencija, artistiškumas ir išsilavinimas – taip atsiliepiama apie šį jauną menininką. Jis net du kartus baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, stažavosi garsiojoje Zalcburgo muzikos ir vaizduojamojo meno mokykloje „Mozarteum”, tobulinosi žymių dirigentų meistriškumo klasėse. Aukščiausias jo pasiekimų įvertinimas – 2003-iaisiais laimėta pirmoji vieta ir aukso medalis Katovicuose (Lenkija) vykusiame prestižiniame VII G.Fitelbergo tarptautiniame dirigentų konkurse. Naujausias M.Pitrėno darbas – vos prieš porą savaičių Lietuvos operos ir baleto teatre pastatyta Rachelės Portman opera vaikams „Mažasis princas”.

V.Čepinskio inicijuotame birželio vidurio koncerte Klaipėdoje M.Pitrėnas diriguos „Aukurui” A.Martinaičio ir G.Svilainio kūrinius a cappella bei V.A.Mocarto „Vesperae solennes de Confessore” ir „Ave verum corpus”. Juos choras atliks su orkestru „Camerata Klaipėda”. Solo partiją dainuos Asta Krikščiūnaitė (sopranas).

„Camerata Klaipėda” dar atliks F.Mendelsono-Bartoldžio Simfoniją Nr. 10 h-moll bei J.Haydno Koncertą violončelei ir orkestrui C-dur. Solistas – Mindaugas Bačkus. Šis violončelės profesionalas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Šiaurės Anglijos Karališkajame koledže Mančesteryje, dalyvavo garsių atlikėjų meistriškumo pamokose. Mindaugas groja styginių kvartete „Chordos”, bendraminčių ansamblyje „Nepaklusnieji”, su kitais kameriniais kolektyvais, taip pat ir solo. Žavi jo entuziazmas ir artistiškumas: štai šmaikščiuose „Nepaklusniųjų” pasirodymuose jis dažnai ne tik groja, bet ir vaidina, veda koncertus. O „Naujametinėse išdaigose…”, vykusiose Klaipėdos koncertų salėje paskutinį praėjusių metų vakarą, Mindaugas net dainavo Alfredo partiją: „Pakelkim, pakelkim mes taurę linksmybių…”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.