ES skubiai reikia naujos sutarties, lenkams sako prancūzų prezidentas

Europos Sąjungai (ES) skubiai reikia naujos konstitucinės sutarties, pareiškė Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi), kuris davė interviu prieš vizitą į Lenkiją.
Lenkijoje N.Sarkozy stengsis įtikinti brolius Kaczynskius (Kačynskius) atsisakyti grasinimo blokuoti derybas dėl naujo teksto.

„Prancūzijai ir Lenkijai reikia stiprios, veikiančios ir vieningos Europos”, – lenkų laikraščiui „Gazeta Wyborcza” sakė N.Sarkozy. Jo trumpas vizitas rengiamas savaitė prieš ES viršūnių susitikimą Briuselyje, kurio metu bus sprendžiamas sutarties klausimas.

„Jau praradome pernelyg daug laiko pasaulyje, kuris labai sparčiai keičiasi. Dabar turime greitai judėti (į priekį), – sakė jis. – Būsimasis ES viršūnių susitikimas birželio 21-ąją ir 22-ąją turi sudaryti sąlygas susitarimui dėl supaprastintos sutarties turinio, kad ją būtų galima pasirašyti iki šių metų pabaigos (ir kad ji) įsigaliotų iki 2008-ųjų pabaigos ar, vėliausiai, iki Europos rinkimų 2009 metais”.

Lenkijos premjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) šią savaitę sakė, kad planuojama 27 ES valstybių tarpvyriausybinei konferencijai, kuri rengs naująją sutartį, reikės „maždaug vienų metų diskusijoms”.

Lenkija, kuri yra didžiausia ES priklausanti centrinės Europos valstybė, grasino blokuoti konferencijos darbą, jei debatams pateiktų temų sąrašas bus be lenkų sutikimo, ypač dėl ES balsavimo mechanizmo keitimo.

Varšuva nerimauja, kad planai keisti 27 ES narių balsavimo tvarką dėl visai Bendrijai svarbių klausimų, gali sumažinti jos įtaką. Varšuva nori, kad balsavimo sistema būtų pagrįsta kiekvienos valstybės gyventojų skaičiaus, išreikšto milijonais, kvadratine šaknimi.

Prancūzijos lyderis „Gazeta Wyborcza” sakė, kad ne visiškai sutinka su tokia kvadratinės šaknies sistema, bet gali „prijausti tiems, kurie ją palaiko”.

Jis ragino Lenkiją pasirengti ir duoti, ir imti, kad būtų išsaugota ES vienybė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "ES skubiai reikia naujos sutarties, lenkams sako prancūzų prezidentas"

  1. GM

    Nu kur didesniu idiotu pasaulyje rasi jei ne lenkijoje. 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.