Iš Kybartų pataisos namų pabėgo nuteistasis

Trečiadienio naktį iš Kybartų pataisos namų pabėgo nuteistasis 21 metų Gintaras Strazdas. Iki ketvirtadienio popietės jis dar nebuvo sulaikytas.
Bėglio buvo pasigesta tiktai birželio 13-osios rytą, apie aštuntą valandą, vykstant nuteistųjų patikrinimui.
Kadangi išvakarėse tarp G. Strazdo ir kito nuteistojo buvo kilęs konfliktas, iš pradžių pareigūnai manė, kad vaikinas pasislėpė kažkur įstaigos teritorijoje arba net nusižudė.
Tačiau kruopščiai apieškojus pataisos namų teritoriją nuteistojo rasti nepavyko. Apie pirmą valandą įstaigos administraciją pasiekė žinia, kad Vilkaviškyje pastebėtas įtartinas asmuo gali būti pabėgęs nuteistasis. Peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameros užfiksuotos informacijos įrašą paaiškėjo, kad apie trečią valandą nakties šmėstelėjęs žmogaus šešėlis greičiausiai ir buvo iš įstaigos sprunkantis G. Strazdas.
Kolegų pasieniečių tarnybinis šuo gatvėje, prie antrojo administracijos pastato, aptiko G. Strazdo pėdsakus, tačiau jie greitai nutruko. Apie įvykį buvo pranešta Vilkaviškio rajono ir Vilniaus miesto policijos komisariatams, sudarytos paieškos grupės, tikrinamos galimos bėglio slapstymosi vietos. Policijos pareigūnai iškrėtė visas žinomas Vilkaviškio landynes. Dėl nuteistojo pabėgimo pataisos namų Vidaus tyrimo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Nustatyta, kad bėglys pasinaudojo tuo, kad jauniausioje šalies pataisos įstaigoje (prieš porą metų čia veikė atviroji kolonija) tebevyksta pastatų rekonstrukcija. Dėl to dar ne visur yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, gyvenamoji ir gamybinė zonos atskirtos tvora, tačiau nėra vartų ir apsaugos posto.
Nuteistųjų bendrabučio trečiajame aukšte gyvenęs G. Strazdas naktį nepastebėtas išlipo pro prausyklos langą. Užlipęs ant gretimo pastato stogo ir nuo jo nusileidęs bėglys pateko į gamybinę zoną. Užsiropštęs ant antrojo administracijos pastato, kuris šiuo metu rekonstruojamas, nuteistasis nušoko į gatvę.
Kybartų pataisos namų direktorius Edmundas Žalys pripažino, kad nuteistojo pabėgimas atskleidė įstaigos apsaugos trūkumus, tačiau apgailestavo, jog tai išryškėjo tokiu būdu.
Į šią pataisos įstaigą iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo nuteistasis buvo atgabentas šių metų gegužės 31 dieną.
Pastaruoju metu pas tėvus sostinėje gyvenęs G. Strazdas teistas keturis kartus. Pastarąjį sykį už grotų jį pasiuntė Vilniaus apygardos teismas. Už sunkų sveikatos sutrikdymą nuteistajam skirta puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė turėtų baigtis 2011-ųjų vasarį. Lygtinio paleidimo jis gali jau nebesitikėti: už naują nusikaltimą – pabėgimą iš pataisos įstaigos gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.