Garsus japonų ansamblis muzikuos po Palangos saule

Birželio 23 d., 19 val. į Palangos Senosios Gimnazijos salę plūstels skambus Tolimųjų rytų vėjas. Ypatingi festivalio „Palangos vasara” svečiai – Japonijos liaudies muzikos meistrai – Isobe Mieko ir ansamblis, atvyksiantys su unikalia programa ir itin vertingais autentiškais instrumentais.

Autentiška muzika ir instrumentai

Ponios Isobe Mieko ir jos ansamblio repertuare – gilus Japonų tradicinės kultūros palikimas. Skaidrus, svaiginantis Tolimųjų rytų melodijų skambesys, subtilios muzikinės kompozicijos ir švelnūs vokalo intarpai klausytojų vaizduotėje primins amžinąjį grožio ir trapumo simbolį – žydinčias vyšnias – sakuras.
Ansamblis atvyksta į Lietuvą su autentiškais ir brangiais instrumentais – koto – senovinėmis japoniškomis kanklėmis, kurių viena kainuoja apie 35 tūkst. eurų (daugiau nei 120 tūkst. litų), o jų iš viso bus keturiolika. Prabanga pasižymi ir senoviniai geišos kimono kostiumai, kuriuos dėvės atlikėjos, tad nenuostabu, jog organizatoriams buvo pateiktas pageidavimas apie pusės milijono eurų vertės kroviniui skirti specialią apsaugą.
Koto instrumentų virtuozė, profesorė Isobe Mieko – iškili Japonijos kultūros asmenybė. Ji ir suburtas ansamblis gimtojoje šalyje vertinami kaip profesionaliausi tradicinės muzikos atlikėjai, daug koncertuoja ir keliauja. Mintis su tolima ir labai įdomia japonų kultūra supažindinti lietuvių klausytojus kilo koncertinės agentūros „Klasikos projektai” prezidentui Romualdui Petraičiui.

Pažintis su Japonų kultūra

„Tekančios saulės šalies kultūra žavisi ne vienas lietuvis, tačiau japonų muzika nėra taip plačiai pažįstama, ypač nacionalinė, atliekama liaudies instrumentais. Šiame koncerte ne tik skambės instrumentai, svarbi pasirodymo dalis – šokis ir dainavimas. Scenoje matysime tradicinius rūbus, grimą, sceninę bendravimo su publika kultūrą ir, be abejo, girdėsime japonų kalbą,” – pasakoja R. Petraitis.
Koncerte skambės tradiciniai bei šiuolaikinių japonų kompozitorių Yamakawa Ensho, Miyagi Michio ir kitų kūriniai. Isobe Mieko ansamblyje – dvidešimt keturi muzikantai ir šokėja. Nepaprastą choreografiją tradicinės muzikos pasirodymui sukūrė grupės prodiuseris ir režisierius – garsus japonų choreografas Jun Midorikawa, ilgus metus šokęs Tokijo baleto trupėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.