Palestiniečių prezidentas svarsto galimybę paleisti vyriausybę

Ketvirtadienį antrą savaitę tęsiantis palestiniečių vidaus kovoms, „Hamas” apsupo „Fatah” pozicijas Gazoje, o prezidentas užsiminė apie galimybę paleisti koalicinę vyriausybę, kurioje drauge dirba šių priešiškų judėjimų atstovai.

Vis labiau dėl padėties palestiniečių teritorijose nerimaujanti tarptautinė bendrija įspėjo, kad nevaržoma kova dėl valdžios tarp islamistų judėjimo „Hamas” ir pasaulietinio judėjimo „Fatah” kelia rimtą pavojų pastangoms įkurti Palestinos valstybę ir susitarti dėl taikos su Izraeliu.

Jungtinės Tautos (JT) informavo svarstančios galimybę atsiųsti tarptautines pajėgas, kurios padėtų pažaboti augantį smurtą, dėl kurio skurdo alinamame Gazos Ruože, kuris yra viena tankiausiai apgyvendintų teritorijų pasaulyje, gali įsivyrauti visiška anarchija.

Tuo tarpu palestiniečių pareigūnai pranešė, kad prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas), kiek anksčiau įspėjęs apie Gazai gresiantį žlugimą, jei ši „beprotybė” nesibaigs, svarsto galimybę paleisti „Hamas” ir „Fatah” vienybės vyriausybę.

„Jis rimtai svarsto galimybę paleisti vyriausybę”, – agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango pareigūnas, pageidavęs neskelbti savo pavardės.

„Hamas” ir M.Abbaso „Fatah” kovo mėnesį susitarė sudaryti koalicinę vyriausybę, kad būtų nutraukta kruvina vidaus priešprieša, o Vakarai atnaujintų pagalbos tiekimą, kuris buvo sustabdytas, kai į valdžią prieš metus atėjo islamistų judėjimas.

Prezidentas paskelbs savo sprendimą po skubių derybų dėl krizės su Palestinos išvadavimo organizacijos (PIO) vadovybe ir „Fatah” centro komitetu, informavo M.Abbaso patarėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.