Grupės „Pieno lazeriai” dainos suskambės naujom spalvom

Šį šeštadienį, birželio 16 dieną, gyvos muzikos klube „Tamsta” naujom spalvom suskambės grupės „Pieno lazeriai” dainos. Jau gerai žinomas ir naujas savo dainas grupė atliks kartu su ypatingu vakaro svečiu kontrabosistu Vyčiu Nivinsku, grupės klavišininkas Vytis Smolskas skambins juodu fortepijonu, kartu su grupe koncertuos iš Jungtinės Karalystės parvykusi vokalistė Justė Arlauskaitė.

Vytis Nivinskas – vienas ryškiausių Lietuvos jaunosios džiazo kartos kontrabosininkų. Studijavęs ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje bei JAV, muzikantas kartu grojo su eile garsių muzikantų didžiosiose pasaulio scenose: „Trapeze Unit”, „Outside In Trio” (su Nobu Stowe ir Danu Balesu), „Baked Beans” (vad. Jim Donovan), „Matt Russell Band”, muzikavo su garsiais Čikagos avangardinės scenos muzikantais Billu Brimfieldu, Jimu Bakeriu, Williamu Perry („Healing Force”). Nuo 2003 m. Vytis Nivinskas vadovauja Čikagoje suburtai džiazo grupei „Baltic Asteroids”.
„Pieno lazeriai” jau yra dirbę kartu su Vyčiu Nivinsku, jo kontrabosas skamba antrojo grupės albumo „Kitchen” dainoje „Labas Nippon”. Kūrinys sulaukė ypatingo įvertinimo lounge muzikos stiliaus klausytojų tarpe.

Grupė, pasižyminti stilistinių rėmų nepaisymu bei pomėgiu eksperimentuoti derinant elektroniką su gyvais instrumentais, šį kartą pabrėš kontraboso ir fortepijono universalumą. Dalis koncertinės programos skambės visiškai akustiškai.
„Kaip bebūtų paradoksalu, tačiau grojant gyvu instrumentu muzikinė laisvė kur kas didesnė nei grojant sintezatoriumi”, – apie gyvo instrumento galimybes kalba „Pieno lazerių” klavišininkas Vytis Smolskas, šeštadienio vakarą grosiantis fortepijonu. Fortepijonų ir pianinų nuomos firma „Pianola” įsipareigojo atrasti būdą kaip į klubo „Tamsta” sceną atgabenti fortepijoną.

Šeštadienio koncertas ypatingas ir tuo, kad čia vėl suskambės abu grupės „Pieno lazeriai” balsai. Kartu su Giedre Kilčiauskiene dainuos vasaros atostogų iš Londono sugrįžusi grupės vokalistė Justė Arlauskaitė, studijuojanti Jungtinės Karalystės Thames Valley universitete. Čia mokslus baigė legendinės grupės „Queen” vokalistas Freddie Mercury, „Jamiroquai” narys Jason Kay, grupės „Block Party” narys Matt Tong, grupių „The Rolling Stones”, „The Faces” muzikantas Ron Wood, grupių „The Goldhawks”, „Panic” narys Robert Voegeli. Justė Londono aukštojoje mokykloje tobulina vokalo įgūdžius, mokosi scenos meno.

Visi muzikos mylėtojai, savaitgalį užsilikę mieste, laukiami gyvos muzikos klube „Tamsta”, Vilniuje, birželio 16 d., šeštadienį, 22 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.