Aistra motociklams atvedė į areštinę

Sostinės Kelių patrulių rinktinės pareigūną sučiupo kontrabandos bylą tiriantys pasieniečiai. Įtariama, kad policininkas važinėjosi užsienyje pavogtu „Harley Davidson” motociklu.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, tikrindami informaciją apie nelegaliai į Lietuvą įvežtą brangų motociklą „Harley Davidson”, antradienį vakare Vilniuje sulaikė 32 metų Egidijų M. Jis buvo sučiuptas M.K.Čiurlionio gatvėje.

Sulaikytasis neturėjo motociklo, ant kurio buvo pritvirtinti amerikietiški valstybiniai numeriai, dokumentų. Įtartina transporto priemonė ir ją vairavęs vyras buvo nuvežti į pasieniečių būstinę. Čia paaiškėjo, kad sulaikytasis yra pareigūnas – Vilniaus policijos Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinės patrulis.

Turėjo žinoti

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto įgijimo žinant, kad jis gautas nusikalstamu būdu – įtariama, kad patrulis žinojo, jog perka vogtą motociklą. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Policininkas Egidijus M. dviem paroms uždarytas į areštinę.

Vakar VSAT pareigūnai atsisakė kalbėti apie kolegos policininko sulaikymą, motyvuodami ikiteisminio tyrimo paslaptimi. Jie tik paaiškino, kad informacija apie užsienyje vogtą ir nelegaliai į Lietuvą atgabentą motociklą buvo gauta tiriant dar pernai pradėtą kontrabandos bylą.

Policijos departamento duomenimis, šis „Harley Davidson” buvo pavogtas pernai rudenį vienoje Skandinavijos šalių. Vakar buvo nustatoma tikslesnė jo vertė. Pasak Egidijaus M. bendradarbių, „Harley Davidson” atrodo naujas.

Policininkui neįperkamas

Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas vakar LŽ sakė, jog Egidijus M. kelių policijoje dirba maždaug 10 metų, jokių problemų nekėlė. Todėl vadas tikino esąs nustebęs dėl incidento.

M.Putrimas sakė žinojęs, kad pavaldinio hobis – motociklai. Prieš porą metų važiuodamas motociklu jis net buvo patekęs į avariją.

Anksčiau Egidijus M. važinėjo ne pirmo naujumo lenktyniniu motociklu, vadinamąja britva. Rinktinės vadas sako nematęs pavaldinio važiuojant nauju motociklu: „Čia, kiek girdėjau, apynaujis „Harley Davidson”. Su tokiu motociklu aš jo niekada nemačiau. Patrulis tokio motociklo, matyt, ir neįpirktų.” Atskaičiavus mokesčius patrulio atlyginimas, nelygu stažas, svyruoja nuo 1000 iki 1500 litų.

„Gali būti, kad žmogus labai norėjo „Harley Davidson” ir radosi pigus variantas. Negaliu teigti, kad jis žinojo, koks tai motociklas ir iš kur. Galbūt iš per didelio noro įsigyti tokį daiktą jis jį nusipirko ar norėjo nusipirkti pigiau. Ir viskas baigėsi taip, kaip baigėsi. Ne paslaptis, kad visi nori gauti geresnį daiktą pigiau…”, – svarstė M.Putrimas.

Rinktinės vadas sako esąs nustebęs dėl to, kad patrulį sulaikė pasieniečiai: „Pamaniau, gal žmogus kontrabandą vežė? Gal net kokio alkoholio iš Baltarusijos? Artimiausiu metu turėjo būti jo šventė.” Paklaustas, kokią šventę turi galvoje, M.Putrimas tiesiai neatsakė. „Ta šventė jau turbūt neįvyks. Žmogui gyvenimas, matyt, šiaip ar taip, bus sugadintas”, – sakė jis.

Vadas stebisi

Rinktinės vadas tiki, kad Egidijus M. nežinojęs, jog motociklas vogtas. „Kad pareigūnas važinėtų su tikrai vogtu motociklu, reikia visiškai neturėti smegenų! Joks pažymėjimas, jokia uniforma tokiu atveju išgelbėti negali”, – sakė sulaikytojo vadas.

Jo teigimu, pasieniečių operatyvininkai nieko nepasakoja, todėl galima tik spėlioti, kaip viskas galėjo nutikti. „Gali būti elementariausias variantas – sąlyginis piktnaudžiavimas tarnyba. Gal jis norėjo tą motociklą pirkti ir pasiėmė jį išbandyti be dokumentų, nes yra pareigūnas ir veikiausiai mano, kad dėl to problemų nekils”, – spėliojo M.Putrimas. Tačiau rinktinės vadas pripažino, kad pasieniečiai, matyt, turi rimtesnės informacijos.

M.Putrimas apgailestavo, kad šį mėnesį areštinėje atsidūrė jau antras Vilniaus eismo priežiūros tarnybos pareigūnas. Anksčiau Policijos departamento padalinio, kovojančio su savų pareigūnų korupcija, iniciatyva dviem paroms buvo uždarytas tyrėjas. Vėliau jis buvo paleistas, tačiau teismas jį 3 mėnesiams nušalino nuo tarnybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.