Miltų eksportas į Lietuvą išaugo daugiau nei dvigubai

Latvijos bendrovės „Rīgas dzirnavnieks” miltų eksportas per pirmuosius penkis mėnesius išaugo 2,3 kartus, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Eksportuojamos produkcijos apyvarta šiais metais pasiekė 1,4 mln. latų, o tuo pačiu laikotarpiu pernai ji buvo 0,56 mln. latų.

„Rīgas dzirnavnieks” savo produkciją eksportuoja į Lietuvą, Estiją ir Rusiją. Pastaruoju metu „Rīgas dzirnavnieks” eksportas į Lietuvą sudaro 12%, į Estiją- 11%, o į Rusiją- 3% įmonės apyvartos. Lyginant su praėjusiais metais, labiausiai net 10% išaugo eksportas į Lietuvą. Eksporto augimą ypač paskatino pramoninių miltų pardavimas.

Didžiausi „Rīgas dzirnavnieks” eksporto klientai yra kaimyninių šalių prekybos centrai ir duonos gamintojos- „Vaasan & Vaasan” grupės kepyklos „Vilniaus Duona Plius” (Lietuva) ir „Leibur” (Estija), „Fazer” grupės kepykla Lietuvoje „Fazer Kepyklos”, „Nestle Rossiya” (Rusija), „Raisio” grupės dukterinės įmonės Lietuvoje ir Estijoje, „A.D. Baltgrupp” (Estija), „Vilmix Ltd” (Estija), „Naujasis Nevėžis” (Lietuva), „Balti Veski” (Estija) ir „Rimi Lietuva”.

„Rīgas dzirnavnieks” eksportuojamą produkciją sudaro javainiai, dribsniai ir pramoninių miltų kepiniai. Vartotojai „Rīgas dzirnavnieks” produkciją atpažįsta iš prekinių ženklų „Herkuless”, „Axa” ir „Rīgas dzirnavnieks”.

Jau anksčiau buvo skelbta, jog miltų eksportas į Lietuvą per pirmąjį šių metų ketvirtį išaugo net 25 kartus, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Per pirmąjį šių metų ketvirtį Latvijos bendrovės miltų eksportas į Lietuvą pasiekė 2239 tonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Miltų eksportas į Lietuvą išaugo daugiau nei dvigubai"

  1. Jonukas

    O ką, Lietuvoj miltų negamina?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.