Čempionato pabaigoje lietuviai sužibo sidabru

Po vakar pasibaigusio Senojo žemyno čempionato Lietuvos penkiakovininkų rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas išskyrė fantastišką Tado Žemaičio „skrydį” bei netikėtai prastus Edvino Krungolco ir Andrejaus Zadneprovskio pasirodymus

Latvijos sostinėje Rygoje surengto Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionato estafečių varžybose Lietuvos vyrai – Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis ir Tadas Žemaitis – iškovojo sidabro medalius. Mūsų sportininkai surinko 5368 taškus. Europos čempionais tapo Rusijos (5448 tšk.) penkiakovininkai, bronzos apdovanojimai atiteko Baltarusijos atstovams (5346).

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio J.Moskvičiovo, jau prieš čempionatą buvo nutarta, jog estafečių varžybose vietoj A.Zadneprovskio varžysis J.Kinderis, nes Andrejaus koja traumuota. „Ir bene pirmą kartą mūsų vyrai taip gerai pasirodė fechtavimosi rungtyje, – auklėtinius gyrė treneris. – Tiesa, jojimas sekėsi nekaip, tačiau klaidų darė ir kitos komandos.”

Fechtavimosi takelyje lietuviai gavo 796 taškus, šaudymo rungtyje -1168, plaukimo – 1308, jojimo – 1028, bėgimo – 1068 taškus.

Beje, Rygoje Europos pirmenybių dalyviai jojo ant lietuviškų žirgų – net 15 jų į čempionatą buvo pristatyta iš Šiaulių. „Tačiau tai mums nepadėjo – žirgus matėme pirmąkart”, – teigė J.Moskvičiovas.

Vertindamas Lietuvos rinktinės pasirodymą Senojo žemyno pirmenybėse mūsų komandos treneris džiaugėsi puikiu T.Žemaičio pasirodymu. Kaip jau rašėme, Tadas asmeninėse varžybose užėmė penktąją vietą ir iškovojo kelialapį į 2008-ųjų Pekino olimpines žaidynes. „Tadas pasirodė kaip aukšto lygio penkiakovininkas. Tai buvo didelis netikėtumas”, – kalbėjo J.Moskvičiovas ir pridūrė, kad kitas netikėtumas – abiejų Lietuvos rinktinės lyderių Edvino Krungolco ir Andrejaus Zadneprovskio prastas pasirodymas: abu nepateko į finalą. „Rusijos rinktinės treneris net juokavo: jei vyktų totalizatorius, stačiusieji už tai, jog abu mūsų šalies rinktinės lyderiai nepateks į finalą, taptų milijonieriais”, – juokėsi J.Moskvičiovas.

Į klausimą, kokios prasto lyderių pasirodymo asmeninėse varžybose priežastys, strategas atsakė: „Dabar varžovai gerokai jaunesni. Edvinas ir Andrejus – vieni paskutinių mohikanų. Yra ir daugiau veteranų, kurie, kaip juokauju, turėtų trauktis jei ne šį rytą, tai šį vakarą. Bet sportininkams dar norisi pasirodyti. Ir jie gali tai daryti: Edvinas ir Andrejus gerai startavo ir pernai, ir šiemet, jie ne kartą laimėjo pasaulio taurės etapus.”

Treneris išskyrė gerą dvidešimtmečio J.Kinderio pasirodymą pusfinalyje, bet jis finale perdegė ir liko 23-ias. „Matyt, patekęs į finalą per anksti pamanė, kad ir jam netyčiom gali atitekti olimpinis kelialapis”, – šypsojosi J.Moskvičiovas.

Moterų asmeninėse varžybose Donata Rimšaitė užėmė 14-ąją vietą,

Gintarė Sikorskytė buvo 23-ia, o Laura Asadauskaitė – 25-a.

„Merginos pasirodė pagal savo galimybes”, – tikino treneris.

Mūsų ekipos lyderiai dėl olimpinių kelialapių šiemet galės kovoti dukart: rugpjūtį vyksiančiame pasaulio čempionate arba pasaulio taurės finale spalio mėnesį. „Europos čempionatas Rygoje buvo lengviausias kelias iškovoti kelialapį. Pasaulio čempionate teisę vykti į Pekino žaidynes pelnys tik trys prizininkai, o taurės finale – tik nugalėtojas”, – pasakojo J.Moskvičiovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.