Kinijos ir ES prekybos derybose dėmesys sutelkiamas į piratavimą

Kinijos ir Europos Sąjungos (ES) derybose greičiausiai bus tariamasi, kaip koreguoti augantį prekybos disbalansą, praneša BBC.

Kinija kaltinama atmetusi JAV ir Europos skundus dėl nelanksčių prekybos barjerų ir nesugebėjusi užtikrinti autorinių teisių įstatymų apsaugos.

Europos Sąjungos prekybos komisaras Piteris Mendelsonas (Peter Mendelson) antradienį susitinka su Kinijos prekybos ministru Bo Ksilajumi (Bo Xilai) Briuselyje.

Šiuo metu, kai vyksta derybos, auga susirūpinimas dėl Kinijos prekybos pertekliaus, kuris gegužę išaugo 73 proc. ir siekė 22,4 mlrd. JAV dolerių.

JAV vyriausybė jau pranešė apie autorinių teisių pažeidimus Kinijoje Pasaulinei prekybos organizacijai (PPO), ir P. Mendelsonas užsiminė, kad ES taip pat rengiasi užimti griežtą poziciją.

Tuo tarpu grupė JAV senatorių planuoja pristatyti įstatymus, kurie priverstų Kiniją sustiprinti savo valiutą.

Europa siekia garantijų iš Pekino, kad jis imtųsi efektyvesnių priemonių prieš paplitusį autorinių teisių piratavimą ir sustiprintų teisinę apsaugą užsienio bendrovėms, turinčioms verslą Kinijoje.

Kinija galėtų sumažinti įtampą ir apribodama savo plieno gamintojų produkciją, siekiant išvengti perteklinių gamybinių pajėgumų pasaulinėje rinkoje, teigė ES pareigūnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.