Seimas neskuba laiminti Blaivybės metų

Seimas antradienį atidėjo sprendimo priėmimą dėl 2008-ųjų paskelbimo kovos su girtuoklyste metais.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija pareikalavo konkretaus priemonių plano, kaip 2008-uosius paskelbus Blaivybės metais būtų kovojama su alkoholio vartojimu, o parlamentaras Egidijus Klumbys tvirtino, kad kitų metų paskelbus Blaivybės metais naudos neduos – nesumažės nei išgerto alkoholio kiekis, nei alkoholio bus parduodama mažiau.

„Pažiūrėkite, kokia beprotiška dabar alaus reklama, jis parduodamas degalinėse, sporto varžybų metu… To nebebus 2008 metais? Bus, ir didesniais mastai”, – neturi iliuziją E.Klumbys.

„Darbietė” Loreta Graužinienė tvirtino, kad Blaivybės metais Vyriausybė skirtų daugiau lėšų, kuriomis būtų finansuojamos akcijos prieš alkoholio vartojimą.

Konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė piktinosi, kad iki šiol niekas neatliko jokių tyrimų ir nenustatė, kokią žalą daro kokteiliai iš sulčių, kitų gaiviųjų gėrimų ir alkoholio.

Sveikatos reikalų komiteto vadovas konservatorius Antanas Matulas tvirtino, kad 2008 – uosius paskelbus Blaivybės metais, bus pradėta rimta kova su alkoholio vartojimu.

Pasak jo, Statistikos departamento duomenimis 2005 metais alkoholis į kapus nuvarė 4342 žmones: dėl alkoholio sukeltų ligų mirė 1242 šalies gyventojas, 1500 – nusižudė, o 1600-žuvo avarijose apsvaigę nuo alkoholio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.