Animuotas Londono olimpiados logotipas sukelia epilepsijos priepuolius

Animuotas Londone 2012 metais vyksiančios olimpiados logotipas, nupieštas graffiti stiliumi ir iškart susilaukęs negatyvios visuomenės reakcijos, buvo pašalintas iš oficialaus 2012 metų olimpiados puslapio. To priežastis yra tai, kad šis animuotas logotipas gali sukelti epilepsijos priepuolius.

Olimpiados logotipas, kurio dizainas kainavo 590 tūkst. eurų yra sudarytas iš keturių nelygių fragmentų, sudarančių skaičių 2012. Taip suprojektuotas jis buvo tam, kad pritrauktų jaunų žmonių dėmesį bei efektingai atrodytų internete.

Anglijos labdaros organizacija „Epilepsy Action” pranešė, jog 10 žmonių antradienį pasiskundė dėl šios animacijos sukeliamų neigiamų pasekmių. Kai kurie iš jų išgyveno priepuolį žiūrėdami kadrus su naru, pasineriančiu į baseiną.

Pirmadienį paviešintas logotipas jau susilaukė nemažai neigiamų atsiliepimų – praėjus kelioms valandoms po jo pristatymo, pasirodė internetinė peticija su reikalavimais pakeisti logotipo dizainą. Šią peticiją jau pasirašė keliasdešimt tūkstančių žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.