Kauno mieste baigiamas įgyvendinti milijoninis projektas

Kauno mieste energetikai baigia įgyvendinti vieną brangiausių rekonstrukcijos projektų – senos Amalių elektros pastotės rekonstrukciją. Į pastotę investuota beveik 12 milijonų litų.

Iš Amalių transformatorių pastotės jau daugiau kaip keturias dešimtis metų elektros energija skirstoma ir tiekiama maždaug 18 tūkst. VST bendrovės klientų: Dainavos bei Žaliakalnio gyvenamiesiems kvartalams, Dainavos poliklinikai, daliai VI forto, keletui mokslo institucijų, Girstupio policijos nuovadai, sporto salių kompleksams bei daugeliui kitų objektų. Kauno mieste sparčiai vystantis pramonei ir didėjant elektros energijos poreikiui, sena elektros pastotė kėlė daug rūpesčių energetikams ir elektros energijos vartotojams. Elektros įrenginių gedimai pastotėje būdavo likviduojami kone kasdien.

„Iš šios pastotės elektros energija tiekiama ne tik pramonės įmonėms, bet ir gydymo įstaigoms, eismo reguliavimo sistemoms, tad kiekvienas elektros energijos tiekimo sutrikimas – ne tik milžiniški nuostoliai pastotės savininkams, bet ir reali grėsmė elektros energijos vartotojų sveikatai ar net gyvybei”, – teigia akcinės bendrovės „VST” Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

Įvertinusi apgailėtiną pastotės būklę ir galimus pavojus, nuspręsta pastotę rekonstruoti iš esmės. Amalių pastotės atnaujinimui VST bendrovė skyrė 12 milijonų litų. Rekonstrukcijos metu buvo pastatyta visiškai nauja elektros pastotė, atitinkanti visus šiuolaikinius reikalavimus, keliamus saugiai elektros tinklų eksploatacijai ir patikimam elektros energijos tiekimui. Pastotėje sumontuoti patikimumu ir ilgaamžiškumu garsėjantys elektros, šiuolaikiški valymo įrenginiai, ypatingai saugi skirstykla. Įdiegta moderni valdymo sistema, leidžianti pastotę valdyti nuotoliniu būdu, operatyviai reaguoti net į mažiausius elektros energijos tiekimo trukdžius ir akimirksniu juos pašalinti. „Tai bus viena moderniausių elektros pastočių visoje Lietuvoje, o joje sumontuoti elektros įrenginiai atitiks aukščiausius europinius kokybės bei saugumo standartus. Tikimės, kad mūsų klientai greitai pajus šios milijoninės investicijos naudą”, sako VST Elektros tinklo tarnybos direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.