ES pasiuntiniai susitiko su Libijoje mirti nuteistais medikais

Du Europos Sąjungos (ES) pasiuntiniai pirmadienį susitiko su penkiomis bulgarėmis medicinos seserimis ir palestiniečių gydytoju, kurie Libijoje buvo nuteisti mirti dėl vaikų užkrėtimo ŽIV, ir pažadėjo padaryti viską, kad jie būtų paleisti.

Šį pažadą jie paskelbė, kai Libijos lyderio Muammaro Gaddafi (Muamaro Kadafio) sūnus užsiminė apie galimybę greitai išspręsti šį reikalą. Tai jis pareiškė netrukus po to, kai JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) per vizitą Bulgarijoje paragino Libiją paleisti medicinos seseris ir gydytoją, kurie kali jau daugiau nei aštuonerius metus.

„Negailėdama jėgų toliau dirbsiu, kad jie atgautų laisvę – kuo anksčiau, tuo geriau”, – sakė ES užsienio ryšių ir Europos kaimynystės politikos komisarė Benita Ferrero-Waldner (Benita Ferero-Valdner) po susitikimo su penkiomis bulgarėmis ir palestiniečių gydytoju, kuriuos aplankė Tripolio kalėjime.

„Mes matome galimybę rasti sprendimą ir ketiname padaryti viską, kad ši galimybė nedingtų prieš tai, kai mes ja pasinaudosime”, – sakė eurokomisarė, kuri į Tripolį atvyko kartu su Vokietijos užsienio reikalų ministru Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu).

M.Gaddafi sūnus Seifas al-Islamas (Seifas Islamas), dalyvaujantis derybose, kuriose ieškoma būdų, kaip išspręsti šį reikalą, temdantį Tripolio santykius su Vakarais, sakė, kad greitai gali būti rasta išeitis.

Penkios medicinos seserys ir gydytojas 2004 metų gegužę buvo nuteisti mirti dėl tyčinio 438 vaikų užkrėtimo ŽIV vienoje Viduržemio jūros pakrantėje esančio Bengazio miesto ligoninėje, kur jie tuo metu dirbo. Nuo tada 56 vaikai mirė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.