Gatvėse trūksta spalvų

Karščiu alsavęs savaitgalis ir vyraujančios mados neprivertė moteris puoštis gėlėtomis suknelėmis.

Puošnių, gaiviai atrodančių moterų savaitgalį buvo galima išvysti einančių į paplūdimius. Bet gėlėta ryškiaspalvė suknelė buvo retas reiškinys.

Daugelio rašytojų aprašytas tikrasis vasaros pranašas ir malonių potyrių jausmas stebėti moterį vilkinčią suknele buvo užgniaužtas.

Kaip ir žiemą bei pavasarį merginos ir moterys labiau mėgo puoštis aptemptais džinsais arba vienspalviais neryškių spalvų drabužiais.

„Šiemet madingi labai ryškių spalvų drabužiai. Tai geltona, sodriai rožinė, bet pasitaiko ir violetinių bei žydrų atspalvių. Kuo ryškiau, tuo gražiau”, – sakė klaipėdietis dizaineris Raimundas Petreikis.

Ypatingai madingos yra plačios suknelės. Išskirtinis požymis yra tai, kad suknelė nedengtų kelių, bet ir nebūtų pernelyg trumpa.

„Šis stilius labai primena lėlių „barbių” drabužėlius, yra vaikiškas. Tokius drabužius dėvi ir brandžios moterys”, – pastebi R.Petreikis. Vienas iš populiariausių raštų motyvų yra gėlės. Daugelyje drabužių parduotuvėse manekenai puošiami suknelėmis. Moterims į plaukus siūloma įsisegti gėlę.

Šiemet spalvų ir raštų motyvais suknelės primena sovietmečiu vyravusias madas. Klaipėdietė Nijolė džiaugėsi, kad galėjo drąsiai išsitraukti giliai į kraičio skrynią nugrūstą ryškiaspalvėmis gėlėmis puoštą suknelę. Ji daugiau nei prieš 20 metų buvo pirkta drabužių mekoje Rygoje.

„Ir anksčiau buvo ryškiaspalvių drabužių, bet pasiūtų iš medvilnės ar kartūno. Kelis kartus išplovus spalvos nublukdavo”, – apgailestavo Nijolė.

Moteris pastebi, kad sovietmečiu moterys vasarą tikrai dažniau vilkėdavo sukneles. Dabar daugiau merginų mūvi aptemptus džinsus, puskelnes ar sportinukus.

„Su tomis kelnėmis tik užpakalį gali pakraipyti. Moteris su besiplaikstančia suknele yra verta žymiai daugiau emocijų”, – mano Nijolė.

„Pagal spalvas ir raštus sovietmečiu buvusios suknelės panašios į šiuolaikines. Tačiau aiškiai skiriasi modeliai”, – teigė R.Petreikis.

Sovietmečiu labiau vyravo uždaros suknelės. Būdavo vengiama tokių gilių iškirpčių kaip dabar. Suknelės krito žemiau kelių. Nors prieš keturis dešimtmečius buvo populiarios suknutės papuoštos žirniukais ir ilgiu priminė šių laikų vadinamuosius „miniakus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.