Skęstančiųjų gelbėtojai pretenduoja tapti blaivintojais

Pernai per karštus savaitgalius gelbėtojams dėl pasiklydusių mažylių dažniausiai tekdavo auklių vaidmuo, o štai šio sezono pradžia žada kitokių darbo paįvairinimo būdų. Šį savaitgalį gelbėtojams nuo perkaitimo saulėje labiau teko saugoti alkoholio padauginusius poilsiautojus nei skęstančiuosius.

Pajūrio paplūdimiai savaitgalį buvo nusėti žmonėmis. Norinčiųjų pasimėgauti saule bei jūra netrūko ir Palangoje, ir Klaipėdoje, ir Neringoje.

Palangoje penktadienį vandens motociklų sporto klubo gelbėtojams iš vandens teko traukti… alaus butelius gelbėjusį vietos gyventoją.

22 metų palangiškis Mindaugas P. ant jūros tilto pažvejoti atėjo kartu su drauge. Poilsį porelei sutrukdė pasirodžiusi žvejo žmona, kuri neištikimam sutuoktiniui iškėlė sceną, o galiausiai į jūrą įmetė krepšį su plastikiniais alaus buteliais.

Iki tol neva nemažai išgėręs vyras šoko nuo tilto į vandenį ir puolė gelbėti alaus butelius.

Pasak Palangos vandens motociklų sporto klubo vyriausiojo gelbėtojo Vytauto Šakalio, incidentas įvyko 2-3 metrai nuo kranto, pietinėje tilto pusėje. Vandens motociklu į krantą parplukdytas vyras bet kokios pagalbos atsisakė.

Anot V. Šakalio, per poilsio dienas sulaukta ne vieno pranešimo apie saulėje gulintį alkoholio padauginusį poilsiautoją. Kai kurie jų paplūdimyje pasirodydavo paryčiais, nežinia kur iki tol linksminęsi ar miegoję.

Vakar poilsiautojai gelbėtojams pranešė apie po jūros tiltu gulintį vyrą, kuris, pasirodė vėliau, buvo neblaivus. „Kas juos turėtų surinkti – neaišku, nes tokie nesaugo nei savęs, nei kitų”, – reziumavo vyriausiasis gelbėtojas.

Skęstančiųjų gelbėti neteko

Neblaivių poilsiautojų antplūdžiu guodėsi ir uostamiesčio vandens gelbėtojai.

Nors vakar papūtęs šiaurinis vėjas ir tik iki 17 laipsnių įkaitęs vanduo kai kuriuos poilsiautojus atbaidė nuo maudynių jūroje, tačiau besideginančių ir gurkšnojančių alkoholinius gėrimus netrūko.

Pasak I Melnragės gelbėtojo Artūro, girtų, ir ypač jaunimo su alaus buteliais, netrūksta nuo sezono pradžios. Jis džiaugėsi, kad vakar apie vidurdienį neblaivūs poilsiautojai dar nelindo į vandenį, tačiau prognozavo, kad situacija vėliau bus kaip ir kasdien – „išgėriau, truputį apšilau, ir į vandenį”.

Skęstančių poilsiautojų gelbėtojams savaitgalį uostamiesčio, Neringos ir Šventosios paplūdimiuose gelbėti neteko.

Neringos gelbėjimo stočių viršininkas Gintaras Kuprys sakė, jog nors žmonių paplūdimiuose buvo daug, tačiau pagalbos prireikė tik vienai poilsiautojai – dėl pakilusio kraujospūdžio.

Šventosios gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Vigelis kalbėjo panašiai: žmonių daug, tačiau jūra rami ir poilsiautojai ramūs. Tik vienam pasiklydusiam pypliui reikėjo padėti surasti tėvus. Tiesa, Šventojoje vandens temperatūra tesiekė vos 12 laipsnių šilumos.

Murdėsi kamščiuose

Dideli poilsiautojų srautai vakarop kėlė problemų vairuotojams.

Klaipėdietis Paulius pasakojo, kad gyvenime dar nebuvo matęs tokių kamščių kaip šeštadienio vakarą netoli uostamiesčio paplūdimių.

Nuo Girulių iki I Melnragės sankryžos važiuoti automobiliu prireikė 25 minučių. „Greičiau pėstute būčiau nuėjęs. Net Londone tokių kamščių nebuvo kaip čia”, – stebėjosi Paulius.

Norinčiųjų persikelti keltu į Smiltynę automobilių eilės šeštadienį nutįso iki Minijos gatvės. AB „Smiltynės perkėla” dispečerė patvirtino, jog savaitgalį perkelta itin daug keleivių ir transporto priemonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.